A téli időszakban nem mindig egyszerű a nőies, kifinomult öltözködési elveket követni. A magas sarkú csizma a legegyszerűbb szettet is képes feldobni és elegánsabbá varázsolni.

hirdetés

 

A vásárlókörút előtt érdemes végiggondolni, hogy milyen szettekhez szeretnél egy újabb csizmát választani. A magas sarok optikailag nyújtja a lábakat, ráadásul növelheti a magabiztosságot is.

Ezáltal a komor, borús napokon éppúgy vagány és nőies, illetve energiával teli lehet a megjelenés. Ezek a csinos darabok egy egyszerű farmert is hihetetlenül fel tudnak dobni, de ruhákkal, szoknyákkal úgyszintén bátran kombinálhatók. Rövid szárú, combig érő, de akár lábszárközépig takaró fazon egyaránt lehet a kiválasztott csizma, a magas sarok miatt sokféle szereléshez passzolni fog.

Amikor fagy, és csúsznak az utak, jobb mellőzni a magasított sarkakat. Egyébként is csak akkor érdemes ilyen kialakítású lábbelit választani, ha magabiztosan megy benne a járás. Ha a boltban nem kényelmes, később sem valószínű, hogy azzá válik, ezért ajánlott olyan fazon mellett dönteni, amiben az álldogálás és a gyors tempójú séta sem okoz nehézséget.

Rengetegféle sarokmegoldással találkozhatsz a kínálatban: a kis kockasarok, a tömbsarok, valamint a tűhegyű sarokmegoldás egyaránt divatos idén, gyakori viseletre azonban csak a laposabb kockasarkú csizmák javasoltak, melyek épp csak egy picit emelik meg a talpakat. Az ennél magasabb változatokat ne napi rendszerességgel viseld, csak néha-néha vedd fel őket egy héten.

A magas sarkú csizma nőiességet csempész a réteges öltözékbe

A fémes hatású csizmák kifejezetten divatosak idén. Az egyszerűbb, komorabb árnyalatú szereléseket kifejezetten feldobják ezek a vagány darabok. Ha magas sarkú a csizma, ez a feltűnőbb, extravagánsabb stílus tökéletesen elegyedik a kifinomult nőiességgel. Érdemes lehet még egy apró kiegészítőbe belecsempészni a fémes hatást, így az összkép is kifogástalan lehet.

 

A nude színárnyalat és a tömbsarok kifejezetten sikkes párosításnak bizonyul az idei téli szezonban. Ezeket a darabokat érdemes rokontónusú, világosabb ruhákkal kombinálni, így elképesztően kifinomult és nőies lesz az összhatás. Amennyiben farmerral boronálod össze a hatvanas éveket megidéző fazont, válassz hozzá tejfehér pulóvert, ami alá egy galléros blúzt is felvehetsz.

A blézer-farmer összeállítást szintén feldobja a világos, tömbsarkú lábbeli. Sokan tartanak a vajszínű, törtfehér csizmák megvásárlásától, azonban száraz időben bátran viselhető ez a visszafogott szín is. Egy szintén világos árnyalatú műszőrme kabáttal ez a szerelés észbontóan csinos megjelenést kölcsönöz.

 

A különleges magas sarkú csizmák minden éven teret nyernek maguknak, eltérő megjelenésükkel vonzzák a tekintetet. Az alul szélesedő sarkak még az enyhébb változatai a kirívóbb daraboknak.

Ez a felül keskeny, alul már szélesebb sarkú fazon elképesztően nőies, egyedi külsőt kölcsönöz. Persze csak akkor, ha nincs túlzottan nagy kontraszt a szélességében, hiszen amennyiben a tervező átesett a ló túloldalára, inkább lesz visszataszító a látvány, semmint csinos.

 

A tömbsarkú csizmák nemcsak hihetetlenül sikkesek idén, de kifejezetten kényelmesek és csinosak is. Hosszú szárral különösen előnyösek, hiszen kellőképpen nyújtják a lábakat.

Egy szimpla farmernadrággal, karcsúsított szövetkabáttal kombinálva nagyon elegáns megjelenést kölcsönöz ez a fazon úgy, hogy akár egy egész napos viselet után sem okoz lábfájdalmat. A legnagyobb mínuszokban szintén jó párosítás lehet ez a típus egy csinos nadrággal.

 

Ezeket a csizmákat akár szoknyával vagy rövidnadrággal is lehet kombinálni. Az igazán kifinomult, nőies és szexi megjelenéshez tökéletes választás ez a párosítás. A hatvanas évek trendjét is könnyedén megidézheted egy ilyen csizmafazonnal.

 

Egyszerű nadrággal viselve is előnyösen nyújtja a lábakat a magas sarok. Különösen sikkes hatást kelt a szerelés, ha az apró részletek is ki vannak dolgozva a szett elemeinek válogatásakor. Amennyiben a csizma anyaga visszaköszön a kabátban, elképesztően egységes lesz az összkép.

 

Bokacsizma formájában szintén hódít a magas sarok. Az egyszerűbb hétköznapokon is be lehet vetni ezeket a fazonokat. A szimpla farmernadrágot éppúgy elképesztően nőiessé varázsolja a magas sarkú csizma télen, s mindezt úgy, hogy az összhatás nem lesz túlzottan elegáns, sem kihívó. Optikailag kellőképpen nyújtja a lábakat és hanyag eleganciát kölcsönöz a megjelenésnek.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikk képei: Edward Berthelot/Christian Vierig/Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés