A sál egyszerű, mégis sikkes kiegészítője lehet az őszi szetteknek, a megkötése pedig könnyedén megoldható, ha a megfelelő praktikát alkalmazod. Az egyik legpraktikusabb elemét képezi a hideg időben összeállított outfiteknek, hiszen kellően melegen tartja a nyakat és a mellkas területét, miközben kifejezetten megbolondítja a megjelenést. Mutatjuk, hogyan érdemes viselni az őszi sálakat.

hirdetés

Az őszi sál megkötése egyszerűen és gyorsan

A sálak szinte kötelező elemei az őszi szetteknek, a hűvös időjárásban kifejezetten praktikus kiegészítőnek bizonyulnak. Az elsődleges funkciójuk egyértelműen a nyak és a mellkas melegen tartása, ám ha már viseli az ember lánya, érdemes kihasználni a finom anyagú darabban rejlő lehetőségeket.

A színes, mintás verziók akár a teljes outfit stílusát meghatározhatják, vezérfonalaivá válhatnak az öltözéknek. Éppen ezért nem árt hangsúlyt fektetni arra is, hogyan, milyen formában kerülnek fel. A legtöbben általában rohannak és nem figyelnek arra, miként viselik a sálat, egyszerűen csak körbetekerik a nyakukon. Nem kell hosszú perceket tölteni azzal, hogy tökéletesen mutasson a kiegészítő, pár másodperc alatt csinossá, sikkessé formálható az anyag.

A videóban lépésről lépésre láthatsz két zseniális trükköt, amit roppant egyszerű lekövetni. Az eredmény önmagáért beszél, a sál sokkal csinosabbnak és különlegesebbnek hat, a megkötése pedig roppant egyszerűen kivitelezhető.

 

Az sem mindegy, hogy milyen anyagú és fazonú kiegészítőre esik a választás. A manapság divatos plédsálakkal kicsit nehezebb megbirkózni, hiszen hatalmas anyagmennyiséget kell sikkessé alakítani. A csúszós selyemsálak többnyire elmozdulnak már pár perccel a megkötés után, ebben az esetben másféle trükkök bevetésére lesz szükség.

A lényeg az, hogy a sál megtartsa funkcióját, takarja a nyakat és a mellkast, ám emellett ne egy kötelező, bár oda nem illő elem látszatát keltse, hanem sikkes, divatos részévé váljon az outfitnek. Első alkalommal talán több időt vesz igénybe a megkötése – a lépéseket érdemes tükör előtt kipróbálni -, ám, amikor már a kezedben van a technika, reflexből jön majd a folyamat, és mindössze pár másodperc alatt nőiesebbé teheted a megjelenésedet.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés