A sikkes, nőies öltözködéshez nem feltétlenül szükséges a legdrágább, legújabb holmikat beszerezni. Néhány téli alapdarab elegendő lehet a stílusos megjelenéshez, az egyszerű kulcsdarabok nem csupán praktikusak, hanem kifejezetten nőiesen variálhatók negyven év felett. Természetesen érdemes figyelembe venni az aktuális trendeket, ám vannak olyan örökzöld, klasszikus ruhadarabok, amelyekkel soha nem lehet mellényúlni. Mutatjuk, mik azok a holmik, amelyek nem hiányozhatnak a ruhatárból.

hirdetés

Téli kulcsdarabok, amelyek 40 felett nem hiányozhatnak a ruhatárból

Túlméretezett kötött pulóver

A téli hidegben célszerű olyan ruhákat viselni, amelyekben nem fagy meg az ember lánya, amint kilép az utcára. A réteges, meleg öltözködés nem egyenlő a nőiesség elvesztésével, még a legvastagabb, túlméretezett pulcsi is jól mutathat, ha megfelelő módon kerül bele a hétköznapi szettbe.

Célszerű színes, különleges mintázattal ellátott darabokat választani, ezek elképesztően megbolondítják az unalmas összeállításokat. Arra azért érdemes figyelni, hogy az alakromboló hatás elkerülésének érdekében valamilyen módon hangsúlyozni kell a karcsúbb területeket, például a derékvonalat vagy épp a csinos lábakat.

Képek: Streetstyleshooters/Getty Images.

 

Bár elsőre furcsának tűnhet, a francia divatbloggerek nem véletlenül viselik a hátukon a kötött pulcsikat, ráadásul a kabátra terítve. Ez az egyszerű divatpraktika roppant stílusossá teszi a megjelenést, kicsit kimozdítja az embert a jól megszokott komfortzónából. Noha alapvetően nem sok funkciója van a nyakba kötött pulcsinak, hihetetlenül jól néz ki, negyven év felett különösen elegánsan hat, kiemeli a belülről áradó nőiességet.

Képek: Mathis Wienand/Getty Images.

 

Szövetkabát

A különböző szövetkabátok nem arról híresek, hogy olyan nagyon melegek lennének, ennek ellenére az enyhébb téli napokon abszolút elengedhetetlen kiegészítői a nőies, elegáns összeállításoknak. Nincs kifinomultabb ruhadarab a szezonban a csinosan szabott szövetkabátnál, amely akár rövidebb, akár hosszabb verzióban egyaránt bevethető. Magas sarkú csizmával, finom anyagú holmikkal kombinálva roppant ízlésessé formálja a megjelenést.

Képek: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

Akár vagányabb, lazább összeállításokban is megállja a helyét. Bakancs és szimpla farmernadrág mellett remekül hozza a lezser eleganciát. A különböző stílusok keveredése kifejezetten sikkessé teszi a megjelenést. A szövetkabát a téli szezon egyik jolly jokere, ugyanis bármilyen szerelést képes kifinomultabbá varázsolni.

Kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

 

Magas sarkú csizma

Ha már a téli szezonban úgyis csizmát visel az ember lánya, célszerű magas sarkú verziót választani. Nem feltétlenül kell tízcentis darabban végigcaflatni a sáros, netán havas járdán, a kisebb sarokkal ellátott fazonok éppúgy előidézik a kívánt eleganciát. A lazább szerelések mellett különösen jól mutat, remekül hozza a hétköznapi sikket, negyven év felett abszolút telitalálat.

Nem kell félni a mintás, színes daraboktól sem. Az unalmas, egyhangú téli öltözködés egy pillanat alatt különlegessé és egyedivé válhat, ha valaki egy kicsit merészebb csizmát húz a lábára. Arra azért nem árt odafigyelni, hogy a lábbelin látható árnyalatok, tónusok a viselt ruhadarabokon úgyszintén megjelenjenek, ettől vagány, mégis kifinomult lesz az összhatás.

Képek: Streetstyleshooters/Getty Images.

 

Kötött ruha

A kötött ruha abszolút nélkülözhetetlen eleme a ruhatárnak negyven év felett. Egyszerű, mégis csinos és sikkes hétköznapi viselet, amellyel jóformán a teljes szett letudható. A bővebb fazonokat nem árt egy szép övvel szűkíteni, így az eredmény nem kelt zsákszerű hatást. Csizmával inkább nőies vonalon mozog majd az összkép, míg bakancs mellett pillanatok alatt vagány és ütős ruhadarabbá avanzsál az egyszerű alapdarab.

Képek: Streetstyleshooters/Getty Images.

 

Garbónyakú felső

A garbónyakú felsővel két legyet lehet ütni egyetlen csapásra. A hatalmas cidriben kifejezetten praktikus viselet, ugyanis a meghosszabbított nyakszabás tökéletes védelmet nyújt a téli hideggel szemben. Emellett azonban meg kell említeni a garbók megmagyarázhatatlan vonzerejét is. Ez a szimpla kulcsdarab a maga nemes egyszerűségével roppant nőiessé teszi a megjelenést, akár kötött verzióban, akár egy vékony blúz esetén abszolút telitalálat negyven év felett. Nadrágok és szoknyák mellett egyaránt jól mutat, a csinos szabás pedig különösen érvényesül blézer alatt viselve.

Kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

 

Bőrhatású szoknya

A téli kulcsdarabok repertoárjának legütősebb választása egyértelműen a bőrszoknya, amely negyven év felett különösen feldobja a megjelenést. Noha kissé merész választásnak tűnhet, a bőrhatású ceruzaszoknyák bármikor bevethető kulcsdarabjai a téli időszaknak. Anyagukból adódóan rendkívül vagányak, miközben csinos, finom darabokkal párosítva nőies, elegáns összképet teremtenek.

Nagyon izgalmassá teszik az unalmas szetteket, ráadásul rendszerint vastagabb anyagból készülnek, így még attól sem kell tartani, hogy megfázik az ember, ha télen szoknyában flangál az utcán. A midi és maxi verziók hosszú szárú csizmával mutatnak csak igazán!

Képek: Christian Vierig/Getty Images.

Kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

 

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

Cikkfotók: Streetstyleshooters/Mathis Wienand/Jeremy Moeller/Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés