Bár még épphogy csak belelendültünk az őszi öltözködésbe, a kötött pulcsi már most elcsépeltnek tűnhet, és még hol van a hideg szezon vége! Nem kell a szekrény mélyére száműzni a megunt, túlhordott darabokat, a legtöbb pulóver egyszerű trükkök segítségével átformálható. Egészen más lesz a fazonjuk, és csak pár mozdulat kell hozzá.

hirdetés

Pofonegyszerű trükkök: ezt tedd, és új oldalát mutatja a megunt kötött pulóver

Az őszi-téli szezon egyik legkedveltebb alapdarabja egyértelműen a meleg, kötött pulcsi, ami gyakorlatilag bármilyen stílusban viselhető. Sokoldalúságában rejlik a különlegessége, szuperül mutat egy szimpla farmer mellett, miközben szoknyával vagy blézerrel kombinálva éppen olyan sikkes hatást kelt.

Noha rengeteg lehetőség van a réteges öltözködésre, a hideg időben a legtöbben a jól bevált vastag pulcsikhoz ragaszkodnak. Mivel valószínűleg senkinél nem sorakozik több halomnyi kötött pulóver annak érdekében, hogy tél végéig mindig újabb és újabb fazonnal lehessen felrázni a szetteket, idővel ezek az egyszerű alapdarabok kezdenek unalmassá válni.

Nem feltétlenül kell búcsút inteni a megunt felsőknek, még a leggyakrabban viselt pulóver is pillanatok alatt új formát ölthet. Tűre és cérnára sincs szükség az átalakításhoz, egészen egyszerű módszerekkel kaphatnak új fazont a szimpla darabok.

A túlméretezett, oversize verziókat célszerű szűkíteni, karcsúsítani. Bármilyen meglepő, ehhez sem kell a varrónőhöz szaladni, pár egyszerű lépéssel csinos, sikkes pulóvert faraghatsz az unalmas felsőből. Csak egy lapos, kerek tárgyra lesz szükséged hozzá, egy karika fülbevaló például tökéletesen megfelel a célnak. Ezen túl egy vékonyabb anyagú hajgumit kell még kerítened, s már át is fazonírozhatod a pulóvert. A változtatás ideiglenes, így mindig másképp viselheted a kedvencedet.

 

Arra azonban ügyelj, hogy az anyag ne menjen tönkre. A finomkötésű darabok könnyebben kinyúlnak, esetükben a hajgumis átalakítás nem a legjobb megoldás.

A szimpla kötött pulóver pillanatok alatt stílusos, röviden szabott fazonná változik, csupán követned kell a videóban látható lépéseket. Ezt a trükköt télen már aligha érdemes bevetni, hiszen igencsak átfázhat az ember lánya, ha nem fedi vastag anyag a derekát. Azonban a még langyos őszi napokon simán beleférhet kabáttal, hosszabb blézerrel párosítva. Érdemes azonban body-t viselni a pulóver alatt.

 

A snassz, hosszított kardigánt is át lehet alakítani, s egészen más lesz a fazonja, ha a szokásostól eltérően viseled. Gyakorlatilag csak pár egyszerű mozdulatot igényel, hogy sikkes boleróvá alakuljon a kinyúlt darab, amit akár elegánsabb holmikhoz is társíthatsz.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés