Utolsókat rúgja a tél, lassacskán a szezonváltás küszöbén toporgunk, így bizonyára sokan már a gardróbfrissítés gondolatával játszadoznak. Bár az új kollekciók egyben friss irányzatokkal is kecsegtetnek, akadnak olyan örök érvényű tavaszi trendek, melyek minden évben előkerülnek, amikor megérkezik a kikelet. Szuper stílusinspirációkat mutatunk, melyekkel nem lőhetsz félre!

hirdetés

A lengébb, nyáriasabb ruhák viselésétől ugyan még viszonylag messze állunk, de mivel sorra futnak be az üzletekbe a tavaszi kollekciók, ideje átgondolni, mivel és hogyan érdemes gazdagítani a ruhatárunkat. Választékban nincs hiány, így kissé elveszettnek érezheti magát az ember a hatalmas trendforgatagban.

 

Az már most látszik, hogy hatalmas színtobzódásra számíthatunk, bár tavasszal mindig számítani lehet a vidám árnyalatokra, ezúttal a szezonális klasszikusok mellett az egészen őrült színkombinációk, valamint a lazúros és visszafogottabb tónusok is megjelennek.

Az irányzatok továbbra is a régi idők inspirációiból táplálkoznak, terítéken marad a nyolcvanas-kilencvenes évek vonala, ugyanakkor felerősödnek a hetvenes évekbeli stílusjegyek, illetve újabb nőies, elegáns és romantikus elemeket hoznak magukkal a hatvanas évekből átemelt trendek.

Időtálló tavaszi trendek, melyek ismét meghatározóak lesznek a szezonban

Egyes stílusirányzatok szinte már beépültek a tavaszi divatba, így minden évben biztos támpontot jelentenek a gyorsan száguldó trendek között.

Persze a fazonok, színek és minták az aktuális kedvencekhez igazodnak, de így is ki lehet fogni olyan alapdarabokat, melyek a következő szezonban sem fognak idegenül hatni. A romantikus és a letisztult, minimál stílus alapjai nagyjából ugyanazok, és a színek között úgyszintén meg lehet találni a semleges vagy a klasszikus változatokat.

Abszolút romantika

A romantikus stílusjegyek minden tavasszal előkerülnek, szinte felpezsdítik a télen belassult vérkeringést. A virágok, fodrok és csipkék idén ismét meghatározóak a tavaszi trendek között, csupán néhány apró frissítésre számíthatunk ezen a téren.

 

A virágminta már nem a rusztikus romantikát szolgálja, sokkal elegánsabb szintre lépett. A selyemfényű anyagokkal és nagy léptékű mintázatokkal a hatvanas évek nőies öltözékeit, valamint a hetvenes évek bohémságát egyaránt megidézheted.

Van Graaf: 1. Marie Lund, 2. Valentino, 3. Apriori, 4. Marie Lund, 5. Marie Lund, 6. L’Credi, 7. Marie Lund, 8. Valentino.

 

Ha mindez túl sok számodra, válaszd a letisztult, kifinomultan bájos romantikát, amelyben a francia és a minimál sikk éppúgy szerepet kaphat. Válogass össze tiszta, világos tónusú ruhadarabokat, emelj be egy lágy pasztellárnyalatot az öltözékedbe, vagy építkezz a fekete-fehér kombinációjával.

Van Graaf: 1. Marc Cain Collections, 2. Marie Lund, 3. Marie Lund, 4. Boss, 5. Joop, 6. Marie Lund, 7. Marie Lund.

Üde pasztellszínek

A krémes árnyalatok és a retró printek most kéz a kézben járnak, persze az egyszínű, visszafogottabb kreációkat éppúgy megtalálod a kínálatban.

Van Graaf: 1. Apriori, 2. Apriori, 3. Comma, 4. Marie Lund, 5. Apriori, 6. Apriori.

 

Az anyagok könnyedsége és a színek finomsága valamelyest tompítja a hetvenes évekre jellemző mintázatok kaotikus világát, így akár az eltérő virágokat is összeboronálhatod egymással, ha a ruhák anyaga és színvilága harmonikusan összecseng.

Élénk színek

Az idei divat az élénk színekről szól elsősorban, újraéled a colour blocking trend, ami egymástól élesen eltérő, ám barátságos összhangot teremtő színekre bontja az öltözéket.

Maximum két-három tónust érdemes beemelni a megjelenésbe, mégpedig egy adott színritmusban. Ez azt jelenti, hogy egy nagyobb felületen megjelenített árnyalat visszaköszönhet egy-egy apró részletben vagy a kiegészítőkben.

Van Graaf: 1. Marc Cain Collections, 2. Franco Callegari, 3. Marc Cain, 4. Tommy Hilfiger, 5. Marie Lund.

 

Abból sincs baj, ha három különféle színtónusra alapozod a szetted, amennyiben legalább kettő rokonárnyalatnak minősül közülük. Például a piros, a pink és a narancssárga egy családba tartoznak, mindegyiknek alapja ugyanis a vörös szín. A friss levélzöld és a terrakotta is ütős párost alkothat, ha összeköti őket egy rokontónus. Bátran játszadozhatsz az élénk összeállításokkal, a lényeg, hogy jól érezd magad a vibráló szerelésedben.

A pink és a zöld szintén jó kombináció, annak ellenére, hogy nem rokonok. Megfelelő arányban tálalva ugyanis felerősítik egymás frissességét.

 

Ám sokan ódzkodnak a harsány, rikító öltözékektől, nekik a hűsítő kéket ajánljuk, mely örök klasszikusa a tavaszi-nyári divatnak. Bár idén a lila árnyalatok az uralkodóak, a kékkel nem lehet hibázni, az elegáns, a vagány és a romantikus stílushoz egyaránt passzol. Ráadásul a legtöbb nőnek jól áll a kék valamely árnyalata, ami lehet eleven, mint a tenger, vagy egészen halovány, mint a tavaszi égbolt.

Van Graaf: 1. Marie Lund, 2. Marie Lund, 3. Marie Lund, 4. Marie Lund, 5. Marie Lund, 6. Hugo, 7. Valentino.

Monokróm szett

A tavaszi trendek rendkívül sokoldalúak, így nem csak a feltűnő, élénk holmikat támogatják. Bár egy monokróm összeállítás is lehet pezsdítően vidám, a klasszikus irányzat fő motivációja a visszafogott, letisztult összkép. Ezt leginkább bézs, drapp vagy khaki tónusokkal alapozhatod meg az idei divat szerint.

Van Graaf: 1. Apriori, 2. Aygill’s, 3. Comma, 4. Liu Jo Collection, 5. Boss, 6. Liu Jo Collection.

 

Ha mondjuk krémszínű öltözékre vágysz, nincs más dolgod, mint összeválogatni a hasonló árnyalatokat. Nem muszáj minden darabnak feltétlenül ugyanolyan színűnek lennie, akkor sem lesz zavaros az összkép, ha egyik-másik világosabb vagy sötétebb. Ám az nem árt, ha a fazonok is a minimál stílushoz igazodnak.

 

A bézs- és homoktónusok nem csak monokróm elképzelésben divatosak, elég, ha túlsúlyba helyezed őket a megjelenésedben.

Sportos stílus az utcai divatban

Már nem új keletű dolog, hogy a sportruházat és az utcai divat határa úgymond elmosódik. Újabban annyira menő melegítők és edzőcuccok látnak napvilágot, hogy simán beemelhetők a mindennapi megjelenésbe.

 

A jógázáskor hasznosított crop top jó barátságot köthet a farmernadrággal, a mackóalsó pedig egy nőiesebb összeállításban szintúgy megtalálhatja méltó helyét. A két stílus mixelése nem tilos, és nem is lehetetlen, ráadásul ez a trend nem vonul ki egykönnyen a köztudatból, így valószínűleg jövőre és azután ugyanúgy lehet majd rá számítani.

Van Graaf: 1. Adidas, 2. Karl Kani, 3. Calvin Klein Jeans, 4. Tommy Jeans, 5. Calvin Klein Jeans, 6. Adidas, 7. Burkely.

 

Az itt felsorolt trendek alappillérei a tavaszi divatnak, olyan klasszikus és friss elemekkel, melyekre bátran támaszkodhatsz a gardróbfrissítéskor. Rengeteg az inspiráció, de érdemes jól kombinálható, sokoldalúan variálható ruhatárat összehozni, aminek minden tagját élvezettel ki tudod majd használni, amikor melegedni kezd az idő.

Forrás: montázsainkat a Van Graaf termékfotóiból válogattuk össze.

Kiemelt kép és cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás: