A Gucci tervezője, Alessandro Michele folyamatosan képes a megújulásra, így mindig elkápráztatja a divatrajongókat valami egészen egyedivel, eredetivel. A kínai új év alkalmából, limitált kollekciójában a tigrisminta kerül a középpontba, a hatvanas évek hangulatát megidéző darabokkal az állatvédelmet is támogatja a márka.

hirdetés

Az olasz luxusmárka csillaga évek óta töretlenül ragyog. Alessandro Michele innovatív ötleteivel, kreativitásával képes volt megújítani a divatházat, miközben nem szakadt el teljesen a hagyományoktól és a bevált fazonoktól. Rengeteg elfeledett szabást, kiegészítőt visszahozott a repertoárba, melyek mindegyikével hatalmas sikereket ért el. Hosszú évek után ismét kapható a Jackie bag, tavaly pedig felújított formában kezdték el árusítani Diana hercegné egyik kedvenc táskafazonját.

Színpompás darabokon a tigrisminta: retró motívumot élesztett fel a Gucci

A Gucci legújabb kollekciójával úgyszintén az elfeledett trendeket éleszti fel. A kínai új év alkalmából tigrismintázattal feldobott, limitált kollekcióval jelentkezett a márka. A különleges motívum még a hatvanas évek végén készült, egy híres illusztrátor, Vittorio Accornero készítette a márka számára.

A mintát évtizedeken keresztül nem használták, most pedig modern köntösbe csomagolva, virágmintával és a brand logójával keverve kapott helyet a nyolcvandarabos kapszulakollekció kreációin. Ám nem csak egy divatos print, sokkal több az, amit képvisel. A veszélyeztetett fajok megmentésének, valamint az állatvédelemnek az új szimbólumaként tekint rá a divatház.

 

A Gucci Year of Tiger kollekció szemet gyönyörködtető mintás holmikból áll. Minden darabon megjelennek a Guccira jellemző motívumok, és természetesen a tigrisek. A színhasználat szintén pazar, pasztell árnyalatokkal dolgozott a tervező, melyek nagyszerűen illeszkednek a tavaszi trendekhez.

A gazdag mintázat igazán meseszerűvé teszi a ruhákat, kiegészítőket. Minden darab valóságos műremek.

Nem csupán a motívum származik a hatvanas évekből, mivel a fazonok úgyszintén a múltból inspirálódtak. Kezdésként Alessandro Michele tigrismintába öltöztette a híres Horsebit és Jackie kiegészítőket. A vastag sarkú cipők ugyancsak a múltbéli trendeket idézik meg.

A ruhafazonok távol állnak a merész stílustól, a tervező letisztult fazonú blúzokat, pulóvereket, szoknyákat és egészruhákat alkotott. A fotózás helyszíne is nosztalgikus, a hatvanas-hetvenes évek színes lakásbelsőit idézik a bútorok.

A különleges Tiger kollekcióval az állatvédelemre is felhívja a figyelmet a márka, ugyanakkor  a The Lion’s Share Fundot szeretné támogatni. Az alapítvánnyal már évek óta együttműködik a divatház. A kollekció nagy része újrahasznosított anyagokból készült, így ezzel is arra törekednek, hogy kifejezzék a környezetvédelem iránti elkötelezettségüket.

 

Kiemelt kép: Angelo Pennetta / Gucci / FashionGoneRogue.com. 

  • Megosztás:
hirdetés