A 2022-es divattrendek igazán izgalmasnak bizonyulnak, bár vannak olyan elemek, amik már jó ideje stabil lábakon állnak és megunhatatlanok. A nagyobb márkák rendszerint már a szezonkezdet előtt meghatározzák a legfontosabb irányzatokat, amelyek nagy hatást gyakorolnak a teljes divatkínálatra. Ezekre a vagány, ámde nőies holmikra lehet számítani tavasszal.

hirdetés

A divat folyamatosan változik, azonban vannak bizonyos fazonok, színek vagy minták, melyek hosszú évek múltán sem veszítenek népszerűségükből, ezért újra és újra felbukkannak a trendek körforgásában.

A tavalyi évhez hasonlóan a kockás lesz a legdivatosabb motívum, ami leginkább kosztümökön és blézereken jelenik meg, de a bőrhatású cuccok sem húzódnak háttérbe. Időnként egy-egy korábbi irányzat is visszatér, így van ez a maxiruhákkal és a csíkos ruhadarabokkal idén. A Givenchy, a Chanel és a Louis Vuitton 2022-es tavaszi-nyári kollekciójából szemezgettünk.

A 2022-es divattrendek izgalmasak, színesek és vagányak

A kockás továbbra is befutó a minták terén

A tavalyi évben egyértelműen folytatást nyert a kockás minta őrülete. A motívum lehetett apró és szembetűnően nagy is, bárhogy, bármilyen formában és stílusban megjelent. Ha valaki igazán sikkes akart lenni, biztosan beszerzett egy kockás oversize blézert vagy egy kabátot, ezekkel garantáltan nem lehetett mellélőni.

Mivel klasszikus mintázatról van szó, jövőbe látó jósnak sem kell lennünk ahhoz, hogy tudjuk, még sokáig velünk marad. A kifutókon látott tervezői darabok nagy részén ez a mintázat dominált, így aki már tavaly beszerezte a közkedvelt ruhákat, semmiképp ne tegye a szekrény mélyére, aki pedig eddig nem ruházott be egyre sem, a leárazások alatt olcsóbban megteheti.

Jön a csíkos, méghozzá vízszintesen!

Nem csupán a kockás motívum hódította meg a kifutókat, a tavaszi-nyári kollekciók csíkos kreációkban is bővelkednek. Sokan tartanak a vízszintes csíkozású ruhadaraboktól, nem is véletlenül. Előnytelen, szélesítő hatásuk ellenére töretlen a népszerűségük, ami leginkább a francia sikk óriási sikerének, illetve a hatvanas-hetvenes évek visszakacsintásának köszönhető. A divatos csíkok változatos színekben és eltérő vastagságban jelennek meg idén.

A bőrhatás egyértelműen dominál

Ami leginkább dominál az összes kollekcióban, az a bőrhatású anyag. Legyen szó felsőről, szoknyáról, mellényről vagy overallról, a bőrcuccok garantáltan sikkesek lesznek 2022-ben is. Ezek a vagány kreációk igazán izgalmassá varázsolják a megjelenést, nem véletlen, hogy ekkora divatslágerré avanzsáltak. Hatalmas előnyük továbbá, hogy elképesztően könnyedén kombinálhatók bármilyen anyaggal és mintával, így gyakorlatilag alapdarabnak számítanak egy naprakész női gardróbban.

A fémes anyagok különlegesek és figyelemfelkeltők

A fémhatású holmik régebben az ünnepi időszak szerves részét képezték, hiszen fényükkel csodás, a szezonhoz tökéletesen passzoló hangulatot varázsoltak a megjelenésnek. Mára az utcai divatban úgyszintén megjelentek ezek a különleges darabok, melyek garantáltan magukra vonzanak minden tekintetet. Érdemes beszerezni egy-egy metálszínű és csillogó ruhadarabot, hiszen a 2022-es divattrendek egyik alapköve lesz ez az extravagáns stílus, ám nem szabad túlzásba esni a viselésével.

A lila megunhatatlan

A téli szezon uralkodó színe a lila, ami stílusos vibrálást visz a komor, fagyos napokba is. A lila trendje nemhogy múlóban lenne, még most jön csak igazán a térhódítás. A Pantone intézet az év színének is egy kék és vörös tónusból álló egyveleget választott, amit Very Peri névre kereszteltek.

Ez az első alkalom, hogy egy teljesen új árnyalatot hoztak létre, és nem a már meglévők közül került ki az év sztárszíne. A kifutókon látott kreációkban egyaránt visszaköszön ez a nyugalmat, ám mindeközben mégis energiát sugalló tónus, így garantáltan a tavaszi divattrendek alapjául szolgál majd.

A maxiruha nem csak nőies, elképesztően praktikus is

A hosszabb ruhák és szoknyák eddig is sikkesek voltak, azonban idén újult erővel, formabontó stílusban térnek vissza a dobogóra. A kifutókon gyönyörű, vibrálóan színes és légies darabok jelentek meg, így a tavaszi ruhatárba garantáltan megéri beszerezni a tökéletes maxiruhát.

Ezek a kreációk elképesztően praktikusak amellett, hogy nőiességet sugároznak és kiemelik a csinos vonalakat. Tavasszal, nyáron, sőt, akár ősszel egyaránt bátran viselhetők. A hűvösebb évszakokban egy farmerkabáttal és csinos félcipővel kombinálva ütős megjelenést kölcsönöznek, míg nyáron kényelmes, mégis divatos összhatást eredményeznek.

Kiemelt kép: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images/Pascal Le Segretain/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés