Amióta divatelemmé avanzsált a táska, már nem csupán egy funkcionális eszköz, hanem az öltözék sava-borsa, ha úgy tetszik, lelke. Számtalan módon lehet játszadozni vele: ha színritmusba helyezed, vagyis az árnyalata több ízben visszaköszön a szettben, megalapozhatod vele a harmóniát, de stílusfricskaként is jól működik, amikor egy élénk szín, vagy oda nem illő minta, egyszerűen kiemeli az összképből. Ám akkor sem észrevétlen, ha a legapróbb részletekig passzol az egész megjelenéshez.

hirdetés

A férfiak többnyire nem értik meg, miért van szüksége egy nőnek rengeteg táskára, és miért van az, hogy olykor a sok is kevés. Hiszen mindegyikbe éppúgy lehet pakolni, nemde? Viszont, ami jól passzol a fekete kabáthoz, a tűzpiroshoz talán már nem megy, a sportos stílusú pedig nem mindig köt barátságot a magas sarkú, elegáns csizmával.

Bár egy-egy táskafazonban és –színben rengeteg lehetőség rejtőzik, a már-már divatfotókat megszégyenítő stílusharmóniát, gyakran az afféle szerelemdarabok teljesítik be, amelyek valamiért első látásra szemet szúrnak a boltban.

Teljes harmónia: amikor a táska kerek egésszé teszi az öltözéket

Ha jártál már úgy, hogy csak lazán futtattad a szemed a kínálaton, és egyszer csak valamiért önkéntelenül is ráfókuszáltál egyetlen egy kreációra, akkor jól tudod, hogy igen, létezik ösztönszerű választás, amikor beugrik egy anyagminta, egy szín, egy forma.

A végén kiderül, hogy azért böktél rá arra a fazonra, mert ismerős érzést keltett benned, mintha már láttad volna, aztán rájössz otthon, miután összepróbáltad a gardróboddal, hogy pont ilyen árnyalatú a kabátod, vagy teljesen megegyezik a sálad mintázatával.

Vannak azonban olyan tehetségek, akik ezt nem pusztán véletlen megérzésre alapozva, hanem sportszerűen űzik: a táskát úgy passzítják hozzá az öltözékhez, mint egy festményhez az utolsó, apró részletet, aminek a hiánya talán nem tűnne fel, de amikor ott van, jobbnak, teljesebbnek érezzük tőle a képet.

 

Van, aki a táska kiemelésén fáradozik, és csak azért is élénk darabot választ a semleges, bézs öltözékhez. Mások egyfajta színritmust követnek: a fekete sálhoz, övhöz és csizmához fekete retikült választanak. Ez a műfaj megint más, hiszen az öltözék mintázatába, anyagába, vagy vezérszínébe simul bele a kézben cipelt, vagy vállon átvetett kiegészítő. Szerintünk nagyon szuper, ahogy ezek a táskák az összeállítások legapróbb részleteire reflektálnak.

 

Kiemelt kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés