Az elmúlt években a táskadivat alaposan megváltozott: a nagy shoppereket újfent a kisebb, finomabb kreációk váltották fel. Természetesen a retró darabok is megjelennek, így kapott helyet a repertoárban a szuper kis nagymamaretikül, ami az egyik legelegánsabb fazon.

hirdetés

A merev fazonú, apró pánttal ellátott retikül az ötvenes években a nők egyik nagy kedvence volt. Sőt, még Audrey Hepburn is szívesen viselte ezt az elegáns, kézbe simuló kis táskát. Bár nem fért bele túlságosan sok minden, a legszükségesebb dolgokat minden nő bele tudta pakolni.

A trendek jöttek-mentek, majd, amikor az elegáns, letisztult nőies vonal mellé a vagány extravagancia is beszivárgott a divatba, ezek a szögletes fazonú kézitáskák már csak az idősebb nők gardróbját gazdagították, akik még megőrizték a klasszikus irányzatok foszlányait. Így ragadt rájuk a nagymamaretikül gyűjtőnév, ami a legkevésbé sem arra utal, hogy öreges vagy ódivatú lenne a kialakításuk. Pont ellenkezőleg, hiszen az elegancia alapjait elevenítik fel.

A nagymamaretikül minden összeállítást megbolondít

Még mindig tombol a retróláz, így érthető, hogy a tervezők az ötvenes évek legnépszerűbb táskafazonját is beemelték kollekcióikba. Az alapvető ismertető jegyeit meghagyták, mint amilyen az elegáns vonalvezetés és az apró pánt, de itt-ott saját elképzelésük szerint modernizálták a táskamodellt. A dísztűzések, a feltűnő színek és csatok sem maradhattak ki a repertoárból, hiszen ezek teszik igazán nőiessé ezt a kreációt.

A nagymamaretikül nagy előnye, hogy visszafogott, mégis szembetűnően sikkes darab, így igazán jól variálható. Az elegáns kabátoknak nagyszerű kiegészítői lehetnek a feljújított fazonok, ám a farmeres szetteket is alaposan meg tudják bolondítani.

Ha kíváncsi vagy, hogy milyen szépségeket válogattunk össze, akkor lapozd végig a galériát!

 

Kiemelt kép: Christian Vierig / Getty Images. 

Képgaléria nyitóképe: Edward Berthelot / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés