A sál nagyon hasznos kis kiegészítő – télen hová is lennénk nélküle -, de legyen szó bármilyen mutatós darabról, nem mindig sikerül a legsikkesebben belepasszírozni az összképbe.

hirdetés

A puha, meleg sálak elsősorban a hidegtől óvják az embert, de egyben a legdivatosabb téli kiegészítők, melyekkel izgalmasan feldobható az egész megjelenés. Bár nagyon könnyű szert tenni egy látványos kreációra, stílusosan viselni, már nem is olyan egyszerű, mint amilyennek gondolnánk.

A hanyagul feltekert anyaghalmaz persze, jól passzol a lazább, sportosabb szettekhez, viszont, ha az elegáns összhatás a cél, kissé zavaróvá válhat, mintha megtörné a harmóniát.

Nem rontja le a sál az összképet, ha így kötöd meg: nőies variációk

Egy finomabb, pasztelles szövetkabáthoz mondjuk, puha, lágy kötésű sál passzol, amit nem elég csak hanyagul feldobni, mint valami rongyot. Sokkal nőiesebb lesz a télies öltözék, ha formát adsz ennek a kiegészítőnek, hiszen az utcán jobbára csak a kabát, és az arcot keretező nyakmelegítő látszik az emberből.

Bár a sálmegkötés nem művészet, rengeteg verziója van, ami könnyedén elsajátítható. Az alábbi videó hat egyszerű technikát mutat be, aminek a segítségével tényleg mutatós, látványos stílusfűszerré avanzsálhat a szimpla sál.

 

Most, hogy maszkot kell hordanunk, különösen érdemes ügyelni arra, hogy az öltözékbe ültetve rendezett formát öltsön ez a kiegészítő, mely a száj- és orrvédővel együtt viselve, sokat kitakar az emberből. A színekkel is bátrabban játszhatsz, például a sál árnyalata visszaköszönhet a teljes szett kisebb-nagyobb felületén, akár a maszk tónusát is összhangba lehet hozni a nyak köré tekert anyagrengeteggel. Ezekkel az ötletekkel tökélyre fejlesztheted a sálviselést!

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés