A tavaszi cipődivat idén szemet gyönyörködtetően sokrétű, az élénksárga gumicsizmától kezdve a kis hegyes orrú, nyitott topánkáig számtalan fazonvariáció képviselteti magát benne. Még a letisztult formavilág is tartogat olyan különlegességeket, melyekkel az egész öltözék új szintre emelhető. Ehhez persze, néha ki kell lépni a komfortzónából, ám megéri próbát tenni a bájos és vagány újításokkal, hiszen stílusesszenciaként is remekül működnek.

hirdetés

A #ChooseToChallenge, vagyis a „válaszd a kihívást” témája a Nemzetközi Nőnaphoz kapcsolódott idén, de az üzenete természetesen nem egy napra szól. Divat szempontjából ez egyaránt jelentheti a komfortzónából való kilépést és az önbizalom megerősítését. Sokan hajlamosak a jól bevált, megszokott fazonokhoz, színekhez ragaszkodni, pedig jó néha kicsit kísérletezgetni és szélesíteni a repertoárt.

A magabiztosság ugyanis, nem csak belülről jöhet. Bárki önbizalmán nagyot tud lendíteni, ha igazán jól érzi magát a bőrében, de éppúgy az is sokat számít, milyen cipőt, ruhát, kiegészítőt visel az ember lánya. Nem mások miatt, hanem azért, mert egy jól eltalált, bátorságból bevállalt darabtól szinte kivirul a kedve, ami a kisugárzásán úgyszintén érezhető.

Színes és izgalmas a tavaszi cipődivat – Melyik fazont képzelnéd el a lábadon?

Ha már komfortzónából való kilépésről van szó, érdemes kipróbálni valami újdonságot. Egy olyan stílust, amivel eddig csak gondolatban kacérkodtál, de nem merted bevállalni.

 

Az idei évben rendhagyó módon két színt, a szürke egy nyugtató árnyalatát, és egy világos napsárgát választott a Pantone Intézet. Egy sárga árnyalatú gumicsizma remekül feldobja a kedvünket esős időben, egy pitypangszínű papucs vagy magassarkú pedig elhozza a tavasz és nyár érzetét.

Az ecipo.hu segítségül összeszedte, hogy mely színek és darabok lesznek a slágerek az idei jó időben:

Amint berobbannak a melegebb tavaszi napok, előtérbe kerülnek a mintás, és kicsit kirívóbb színes lábbelik. A visszafogott és időtálló pasztelles és rózsaszín árnyalatok remekül kombinálhatók kicsit erősebb színekkel is.

 

Természetesen a zöld tónusok sem maradhatnak el a jó idő közeledtével. A pisztáciafagylalt lágy színárnyalatai idén a magas sarkú cipellőkön is ott díszelegnek.

 

Az égszínkék vagy babakék egy vagány edzőcipőn éppúgy remekül mutat, mint egy mokaszinfazonon, vagy egy hátul nyitott balerinacipőn.

 

A papucstopánok késő tavasszal hívják fel magukra a figyelmet, méghozzá friss, és üde színekben. Ezek a kényelmes darabok az utcai divat vérkeringésébe is bekerülnek, de az otthoni kényelmet éppúgy szolgálhatják.

Ha már színekbe borulnak a lábbelik, a táskák se maradjanak ki a vérpezsdítő stílusújításból! A színblokkos öltözékek újra divatosak, ezért a napsárga retikülödet akár egy babakék cipővel is összeboronálhatod.

 

Csodás összhangot kaphatsz, ha a pisztáciazöld topánodat vele harmonizáló, vagy megegyező színű táskával párosítod: például a hűvös mentazöld és a pasztellrózsaszín remekül összepasszol, ráadásul elképesztően nőiessé varázsolja a letisztult szetteket.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Forrás és cikkfotók: ecipo.hu

  • Megosztás:
hirdetés