A nyolcvanas évek nagy vívmánya, a láncos öv számos formában visszakerült már a divat vérkeringésébe. Akkoriban, majd később, a kétezres évek elején ez a népszerű kiegészítő bukkant fel leggyakrabban a divatlapok színes képein. 2021-ben a Chanel kollekciójában jelent meg újra ez a csilingelő kis darab, ami a legegyszerűbb szettet is izgalmassá és nőiessé varázsolja.

hirdetés

A kilencvenes években hódított a grunge és a lazaság, ám az évtized közepén egyre több nőies trend ütötte fel a fejét. A fiatal popsztárok imádták a sokat mutató, merész kreációkat, amelyekben megvillanthatták a tökéletes alakjukat. A szűk felsőket, a vékony anyagból készült szoknyákat legtöbbször csillogó kiegészítőkkel turbózták fel.

Korábban, a Chanel 1991-es kollekciójában már helyet kapott az apró kiegészítő, Karl Lagerfeld a csinos tweedkosztümöket színesítette a láncos övvel. Később több gyűjteményben is felbukkant, ám a nők ekkor még főleg elegáns szettekhez társították, és csak pár évvel később lett minden fronton népszerű, amikor olyan divatikonnak számító hírességek viselték, mint Paris Hilton vagy Britney Sprears.

A húsz évvel ezelőtti divatot egyértelműen a túlzások és a kiegészítők halmozása jellemezte. A láncos öv pedig tökéletesen illett a képbe, hiszen sok haszna nem volt, mégis elképesztően látványossá tette a megjelenést. A letisztult divatirányzatok között már nem állta meg a helyét, ezért eltűnt a süllyesztőben. Ám a divat körforgásának köszönhetően, a csillogó dísz ismét felbukkant a kifutón.

A láncos öv ismét meghódította a kifutókat

A Chanel Métiers d’Art kollekciójában Virginie Viard két múltbéli trendet is újjáélesztett: a szoknya alatt viselt cicanadrágot és a láncos övet. A húsz évvel ezelőtti darabokat alaposan újragondolta, és a mai nők igényeire szabta. A nosztalgikus hangulatú kreációk így igazán modern, izgalmas hatást keltenek, amit a különleges kiegészítők csak tovább fokoznak.

A francia divatház kínálatában egyértelműen uralkodóak a láncos övek, és a fast fashion boltok polcain is egyre több csillogó derékövvel találkozhatunk. A sokszor haszontalannak bélyegzett, díszként viselhető kiegészítő igazán nőies, hiszen a derékra helyezi a hangsúlyt, így könnyedén formálja az alkatot optikailag. Prímán muzsikál az egyszerűbb darabokkal, pillanatok alatt látványossá teszi az egész megjelenést.

A csillogó darabok kombinálásának csak a képzelet szabhat határt, hiszen jól mutat farmerral, fehér inggel vagy akár elegáns ruhával.

A szoknyákon is helyet kaphat a tavaszi szezonban, a lágy esésű anyagokkal pedig még csinosabb lesz.

Blézerekkel egyaránt házasíthatod, így az oversize kreációk is nőiesebb hatást keltenek.

A finom kis láncok mellett a nagyobb övek is bekerülhetnek a ruhatárba, ám ebben az esetben nem szükséges más hangsúlyosabb kiegészítőt viselni.

 

Kiemelt kép: Jeremy Moeller / Getty Images. 

Képek a cikkben: Pierre VAUTHEY, Thierry Orban / Getty Images, Chanel. 

  • Megosztás:
hirdetés