A széles vállak és a keskeny csípő kombinációját könnyen ki lehet egyenlíteni néhány öltözködési tippel. Egy-egy jól megválasztott ruhadarabbal vagy kiegészítővel feltűnés nélkül, sőt stílusosan lehet korrigálni az arányokat.

hirdetés

 

A fordított háromszög alakra jellemző, hogy a hangsúlytalan csípőhöz viszonyítva a vállvonal jóval szélesebb. Bár ez a tényező önmagában még nem akadályozza a csinos megjelenést, tudatos öltözködéssel szépen finomítható az arányeltolódás mértéke, amennyiben zavarónak érzed az erősebb vállszerkezetet.

Magabiztosabb lehetsz, ha tudod, milyen fazonok előnyösek számodra, és hogyan teheted még nőiesebbé a vonalaidat. Amíg a csípőtájon erősebb hölgyek a vállak kiemelésével igyekeznek egyensúlyozni a megjelenést, addig ez fordítva is jól működik az altest hangsúlyozásával.

Egyszerű öltözködési trükkök a széles vállak finomítására

A markáns vállakat a legkevésbé sem kell szégyellni, vagy rejtegetni. Számos modell rendelkezik kiugró vállakkal, melyek határozott, nőies külsőt kölcsönöznek. Ám, ha mégis lágyítani szeretnéd a sziluetted, többet tehetsz annál, minthogy mellőzöd a válltöméses, puffos ujjú felsőket. Leginkább a csípő kiemelése, kerekítése a cél, ezáltal sokkal harmonikusabb lehet a test formája. Csupán néhány öltözködési trükköt kell ellesned, melyek segítségével magabiztosabban vásárolhatsz magadnak ruhákat.

Bizonyos fazonok cselesen, optikailag arányosabbá teszik a test formáit. Nem utolsó sorban pedig a tudatosan összeállított szettek nőiesen és előnyösen mutatnak az alakon, ráadásul az aktuális divatról sem muszáj lemondanod annak érdekében, hogy létrejöjjön a kívánt optikai hatás.

 

A szélesebb váll a testalkattípus egyik sajátossága is lehet, de előfordul, hogy valakinél a rendszeres úszás, erősítés következtében válik karakteressé, szembetűnővé ez a testtájék. A fordított háromszög alkat további jellemzője, hogy a törzs szélesebb a csípőnél, így, ha a homokóra forma arányosságának elérése a cél, a derékív kialakítása is lényeges.

Hasonló az úgynevezett galambtestalkat is, amikor a vállszélesség mellett a méretes keblek is nagyobb hangsúlyt adnak a felsőtestnek, míg a mellekhez képest a csípő szinte beleolvad a test vonalába. A plusz kilók eloszlása szintén egyenetlen a galambtípuson: hízás esetén a felkarok hamarabb válnak vaskosabbá, mint a lábak, és a csípővonal még mindig keskeny marad a törzshöz képest.

A felsőtesten rafináltan a dekoltázsra irányíthatod a fókuszt. A magasan zárt, vagy csónakkivágású fazonok előnytelenek lehetnek számodra, sokkal nőiesebb lehet az összkép, ha a mellkast nem bújtatod el, és nem gombolod be nyakig a blúzokat. Persze, nem feltétlenül kell egy dekoltázsnak elvonni a figyelmet. Ezzel nem a felsőtest széleit, hanem annak középpontját lehet kiemelni. Továbbá a V alakú kivágás és a látványos ékszerek is megtörik a vállak horizontális vonalait.

Képek: Christian Vierig, Daniel Zuchnik/Getty Images.

Érdemes elkerülni azokat a topokat, amelyek zártabb nyakvonallal vannak ellátva, vagy trapézalakban a nyak felé szűkülnek. Helyettük a távolabb álló pántos holmikat részesítsd előnyben.

A derék kiemelése más testalkatoknál is központi szerepet kap az öltözködés terén. Erre az esetre egyszerű megoldást nyújt a mindig jól bevált, karcsúsító öv. Bevethető ingeknél, ruháknál és még blézernél is. Nadrágok terén a testhezálló darabokat érdemes kissé bővebb fazonúakra lecserélni, mivel a passzos vonalak a  lefelé karcsúsodó altestet fogják kiemelni.

Képek: Edward Berthelot/GettyImages

A crop toppok és a bralettek nagyon csinosan mutatnak a melegebb napokon, és arányosan tagolják a testet. Ezeket a darabokat bátran összeboronálhatod akár egy oversize inggel, vagy derékszabású blézerrel.

Ha kerekebb, hangsúlyosabb csípőt szeretnél, bátran viselj virágmintás, keresztben csíkos, fodros szoknyákat, esetleg répafazonú, vagy A-vonalú magas derekú nadrágot. A homokóra arányokat olyan szabásokkal közelítheted meg, melyek belefoglalhatóak két, csúcsaiknál összefordított háromszögbe. Egészruhák esetén is érdemes ezt a fazonsablont szem előtt tartani.

A hanyag nőiesség, és a lezser stílus hangsúlyozására találták ki a hosszú ujjú pulóverek háton átvetett viselését. A mellkason átlósan megkötött ujjakkal elterelheted a figyelmet a vállakról.

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés