Évről évre egyre népszerűbb a magyar tervezők kínálata, a hazai márkák többsége pedig külföldön sem ismeretlen, sőt, az általuk kínált ruhák gyakran a hírességek köreiből is bevonzzák a vásárlókat. A tehetséges dizájnerek kollekciói más-más stílust képviselnek, a globális trendek visszatükrözésén túl az egyediség megcsillantására éppúgy törekednek. Mutatunk néhány újdonságot, árakkal!

hirdetés

A magyar tervezők munkássága leginkább a divathetek kapcsán kerül reflektorfénybe, pedig a hazai divat elképesztő fordulatszámra kapcsolt az elmúlt években. Nemcsak az innovatív, fenntartható alapanyagok használatában, illetve a szélesebb választékban figyelhető meg a változás, sok márka az egyedi dizájnelemeken túl a hordhatóságra és az időtálló stílusra éppúgy nagy hangsúlyt fektet.

A globális trendekkel lépést tartó, ugyanakkor a különleges megoldásokat sem nélkülöző kollekcióikkal a fiatalabb korosztályt is megszólítják, ám különféle műsorokban, eseményeken és magazinokban is egyre gyakrabban bukkannak fel olyan ruhák, melyek a magyar tervezők repertoárjából valók. Sokak számára felértékelődött a minőség, hiszen a sikkes megjelenés nem egy szezonra szól, mint általában a tömeggyártásban készült holmik, éppen ezért évről évre nagyobb figyelem övezi a hazai dizájnermárkák kínálatát. Bár most csak egy töredékét tudjuk megmutatni, a színek, stílusok és fazonok kavalkádja igencsak széles skálán mozog.

Válogatásunkban a Nanushka, a Plié és az EVELINFINK sikkes, csinos darabjait nézheted meg, árakkal mutatjuk a népszerű darabokat.

 

Trendi és egyedi ruhák, magyar tervezők kínálatából

A tavaszi szezon imádja a színeket és a mintákat, de a légies, könnyed anyagokra sem mond nemet. A magyar tervezők természetesen ősszel és télen sem hagyják, hogy unalmassá váljon a megjelenés, mindig olyan kreációkkal készülnek, amelyek egyedi és sikkes külsőt kölcsönöznek viselőjüknek. A legtöbb márka egy kis nőiességgel és merészséggel igyekszik feldobni a fazonok választékát, miközben az eleganciát sem feltétlenül szorítják háttérbe. Idén a vibráló árnyalatok tarolnak, persze ezek mellett a visszafogott, letisztult monokróm összeállítások sem tűnnek el az utcákról.

2023-ban, mondhatni, igazán kegyes a divat, hiszen a retró fazonok és motívumok visszatérésével, valamint a minimalizmus térhódításával gyakorlatilag mindenkinek kedvez. Sportos, vagány, elegáns és nőies holmik egyaránt megtalálhatók a boltok polcain, ez pedig a magyar márkák kínálatára éppúgy igaz.

Nemrég számoltunk be róla, hogy a Nanushka sikerkreációi számos híresség ruhatárában megtalálhatók. Kendall Jenner és Kaia Gerber mellett Eugénia hercegnő is előszeretettel válogat a magyar márka darabjai közül. A népszerűség nem véletlen, a tervezői darabok egyedi, frissítően sikkes és stílusos megjelenést kölcsönöznek. A Sándor Szandra által megálmodott ruhadarabok minden alkalommal elrabolják a divatrajongók szívét.

Az EVELINFINK darabokat ezer közül is fel lehetne ismerni, az izgalmas geometriai formák, a vagányság és a luxus vegyítése teszi igazán egyedivé a márka kreációit. A tervező a fenntarthatóságra is nagy hangsúlyt helyez, különleges anyagokat használ, miközben zseniális érzékkel ötvözi a retró és modern stílusrészleteket. Az általa használt színeket szintén imádjuk, a kollekcióban domináló árnyalatok elképesztően izgalmassá teszik a megjelenést.

A 2020-ban alapított Plié márka abszolút a letisztult, kifinomult stílus megtestesítője. Ha egy könnyed és nőies alapruhatár felépítése a cél, ezek a tervezői darabok garantáltan tökéletes választásnak bizonyulnak. Miközben az egyszerűségre koncentrálnak, mégis igyekeznek mindenkiből kihozni az egyedit és utánozhatatlant. A fenntarthatóság mellett a finom árnyalatok és a könnyű kombinálhatóság is kiemelendő a márka esetében, ezek a darabok a szimpla hétköznapokon és fontos események alkalmával éppúgy bevethetők.

Nem kell messzire menni ahhoz, hogy igazán stílusos elemekből épüljön fel a személyes ruhatár. A magyar tervezők kínálata tökéletesen biztosítja a sikkes, divatos külső megteremtését. Legyen szó bármilyen szezonról vagy alkalomról, garantáltan rátalálsz a kedvenc ruhadarabodra!

Kiemelt kép: Kecskés Márton/PLIÉ.

  • Megosztás:
hirdetés