A rövidnadrág szó hallatán csak keveseknek jut eszébe a nőiesség, hiszen viszonylag sokáig csak a tenyérnyi szabások és a vagány farmersortok uralták a kínálatot. Bár néhány éve visszatértek a magas derekú, combközépig takaró retró fazonok, még mindig hozzá kell szoktatnunk magunkat ahhoz, hogy az efféle kreációkat elegánsabb, sikkesebb öltözékekbe is beültethetjük.

hirdetés

Végre az időjárás is kedvez a praktikus rövidnadrágoknak, amelyek igazán sokféleképpen variálhatóak, ha a megfelelő fazonban kerülnek be az öltözékbe. A falatnyi sortokat nem mindenki érzi a magáénak, ráadásul legtöbbjüket kifejezetten nehéz lenne ízlésesen összefésülni a munkahelyi megjelenéssel.

Bár nem minden hosszított szabású rövidnadrág passzol a nőiesebb stílusokhoz, a sportos, lezser megoldások mellett klasszikus darabok is akadnak. A francia módi szárnyai alatt elegánssá avanzsált tengerészdivat például előszeretettel melegíti fel az ötvenes években divatossá vált magas derekú, enyhén bővülő szárú kreációkat, melyek nőies blúzokkal, ingekkel, blézerekkel is kombinálhatóak.

A kilencvenes években a térdig érő, élére vasalt kosztümnadrágok is megjelentek, talán sokan emlékeznek még Julia Roberts sikkes szettjére a Micsoda nő! című filmből. A terrakotta tónusú nadrágját színben megegyező zakóval boronálta össze, így szuperelegáns hatást keltett. A színésznő példáját követve, egy ilyen nadrágot kosztümmellénnyel kombinálva is felvehetsz.

Bár a rövidebb fazonok ugyanúgy divatosnak számítanak idén, nem mindenki szereti mutogatni a combjait, és sokan nem is érzik előnyösnek az efféle megoldásokat. Ám szerencsére nem csak ezekből áll a választék, így a nőiesebb, és vagány farmerverziók közül is lehet válogatni.

Újra divatos a hosszított fazonú rövidnadrág

A nyári divat szerencsére sokszínű, így a villantós fazonvariációk mellett felbukkannak a bermudára hajazó darabok. A legtöbb sort magas derékszabással rendelkezik, és a comboknál bővül, így szépen formálja az alakot optikailag.

Az anyagokkal úgyszintén szívesen trükköznek a tervezők, a klasszikus, lenge nadrágok továbbra is megtalálhatóak a kínálatban, ám felbukkantak a vászonszövésű és kosztümanyagú sortok, ezek nagyszerűen házasíthatóak csinos ingekkel, nőies blúzokkal, vagy, akár blézerrel.

 

A nyári divat legfelkapottabb darabjai kiegészülhetnek különféle övekkel, így csak még jobban érvényesül a karcsúsító hatás. Ezt tovább fokozhatod, ha a sötét színű sorthoz világosabb felsőrészt társítasz.

Érdemes merészebben játszadozni a színekkel, hiszen rengeteg vidám árnyalatú rövidnadrággal találkozhatsz, a mintával kiegészített darabokról nem is beszélve. A feltűnőbb alsó már önmagában stílusfűszerként működik, ezért nem szükséges túlbonyolítani a dolgokat, csapj hozzá egy fehér inget, és máris telitalálat a szetted. Ha szereted a merészebb összeállításokat, akkor a meglepő tónuspárosításokat érdemes kipróbálnod, ugyanis idén újra porondon van a színblokk-trend.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

Kép a cikkben: Edward Berthelot / Getty Images.

Képgaléria nyitóképe: Robert Marquardt / Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés