A téli öltözködés könnyedén egyhangúvá válhat, ha csak és kizárólag a kötött pulóver-farmernadrág kombináció kerül ki a gardróbból. A fagyos szezonban is van lehetőség a változatosságra, a kreativitás bátran szárnyalhat, hiszen rengeteg más anyag kifejezetten sikkes idén, ráadásul a jól bevált pulcsi éppúgy feldobható egy kis plusszal.

hirdetés

Az a jó a téli időszakban, hogy az öltözködés megkívánja a rétegeket, melyekkel igazán kreatívan lehet játszadozni. Mivel számos ruhadarabot lehet kombinálni ilyenkor egyetlen szett részeként, az unalmas farmer-pulóver párosítást nagyon egyszerű megbolondítani, sőt, helyettesíteni éppúgy gyerekjáték.

A téli öltözködés kicsit sem lesz unalmas, ha ezeket a tippeket követed

Cseréld le a farmernadrágot, garantáltan stílusújító hatása lesz

Idén egyaránt sikkesnek számítanak a szövet-, bőrhatású vagy kordnadrágok, így a jó öreg farmer helyett alkalomadtán bátran választható egy attól eltérő anyagú és stílusú ruhadarab. Ennek köszönhetően sokkal változatosabb lesz a megjelenés, sőt, eltérő stílusok dominálhatnak a szettekben, melyekből a nőiesség, vagányság és lezser lazaság éppúgy kihozható.

Cseréld le a szimpla kötött pulcsit, öltözz rétegesen

A kötött pulóver a téli öltözködés alapdarabja, azonban nem áll meg az élet akkor sem, ha egy időre visszakerül a ruhásszekrény mélyére. Az unalmas, egy-egy darabból álló összeállítások helyett itt az ideje a határtalan variációknak. Blézerrel bármelyik egyszerű szerelés feldobható, legyen szó elegáns vagy sportosabb összeállításról, ez a csinos kis ruhadarab elképesztően nőiessé varázsolja az összképet.

A testhezálló felsők, garbók könnyen összeboronálhatók a vastagabb anyagú zakókkal, ebben az esetben persze nem árt egy oversize kabátot bevetni, ami alatt kényelmesen elfér a blézer válla.

Oversize fazonok esetén érdemes figyelni a nőies formák kiemelésére. Egy derékon futó öv például szuper megoldás lehet arra az esetre, ha túl soknak tűnne a réteges stílus és a bő ruhadarabok párosítása.

Az átlapolt, kardigánszerű felsők úgyszintén frissítő erővel hatnak a téli megjelenésre. Nem baj, ha kötött anyagúak, még ebben az esetben is teljesen más hatást keltenek, mint egy szimpla kötött pulóver, hiszen különleges szabásukkal feldobják a megjelenést. Inggel kombinálva hihetetlenül nőies megjelenést kölcsönöz egy ilyen igazán egyszerű szett.

Önmagában a rétegezés ténye még nem feltétlenül idézi elő a szélesítő hatást. Az összeválogatott fazonok persze lényegesek abból a szempontból, hogy az öltözék ne váljon alakrombolóvá. Ízlésesen kombinálva a darabokat roppant trendi lehet az eredmény anélkül, hogy a felhalmozott ruhaneműk optikailag széthúznák a sziluettet. Egy csinos, hosszú kardigán szoknyával és garbóval viselve zseniális kombináció a téli szezonra, ráadásul elképesztően nőies is.

Fekete helyett viselj szürkét, a téli öltözködés így biztosan nem lesz gyászos

A világosabb tónusok hihetetlenül feldobják a komor, téli napokat. Bár a szürke színt sokan egyhangúnak tartják, lehet vele meglepetést okozni! Sokaknak jól áll és vagy ezerféleképpen variálható: akár monokróm szettek részeként, akár más árnyalatokkal párosítva, biztos, hogy ütős lesz a végeredmény.

Amennyiben szürke tónusok dominálnak a szettedben, érdemes más-más textúrájú, felületű anyagokat összeválogatni, hogy izgalmasabb és látványosabb legyen az összkép. Egy ilyen összeállítás elbírja a színes, feltűnő kiegészítőket, akár egy is elég belőlük, hogy felpezsdítse a megjelenést.

Ne félj a vibráló színektől és mintáktól

A váratlan színpárosítások, élénk árnyalatok garantáltan különlegessé varázsolják a legunalmasabb szetteket is.

Jöhetnek a merészebb minták is, a párducmintás holmik megfelelően párosítva roppant trendi és nőies megjelenést kölcsönöznek. Egy szimpla kockás kabát szintén feldobhatja az összhatást, ha kellően kontrasztos tónusok találkoznak egymással.

Akár az is elegendő lehet, ha csak a kiegészítőkbe kerül egy élénkebb tónus. A zöld például különösen jó választás a komor, téli napokra.

Vedd lazára!

Nem kell mindennap szűk, kényelmetlen darabokban feszengeni! A laza szettek különösen sikkesek az elmúlt időszakban, így bátran fel lehet kapni egy lezser nadrágot vagy melegítőt a hétköznapokban is. Persze nem azt értjük ezalatt, hogy a teljes vasárnapi étlapot magán hordozó otthoni szerelést kell választani. Ha monokróm, bézs vagy fehér színekből álló szett kerül összeállításra, ez pedig elegánsabb kiegészítőkkel párosul, igazán nőies lehet a végeredmény.

 

Kiemelt kép: yasmindevonport_/anastasia.fth/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés