A téli utcaképben elsősorban a kabátok, illetve kiegészítők határozzák meg a stílusunkat, ezért nem árt a különlegesebb csizmák közül válogatni. A réteges öltözködésben gyakran a lábbelire terelődik a fókusz, amely megfűszerezheti még az alapvetően letisztult szetteket is. Az aktuális felhozatalban számos nőies csizmát találhatsz, mely sokféle stílusban elsüthető.

hirdetés

A téli szezonban főszerepet kapnak a csizmák, hiszen gyakran csak a lábbelik látszódnak ki a nagykabát alól, így ezekre a holmikra érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni. Az izgalmas csizmafazonok még a farmernadrág és a kötött pulóver szimpla párosát is fel tudják dobni, így erőlködés nélkül csinosabbá és sikkesebbé teheted a meleg rétegekből álló szetted.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

Sikkes téli csizmák minden alkalomra

A téli csizmadivatot az eltérő stílusok találkozásával lehet a legkönnyebben leírni. Számos elegáns, letisztult lábbeli kap reflektorfényt a szezonban, ám a kissé bohókás vagy éppen vagány kiegészítők sem hiányozhatnak a repertoárból. Az eltérő divatkorszakokat megidéző, valamint a más-más irányzatokhoz kapcsolódó holmikat most kedved szerint mixelheted, a klasszikus kabátfazonodhoz akár egy platformos, kilencevenes évekből átemelt csizmát is választhatsz.

Tűsarkú vagy tömbsarkú

Tény, hogy a fagyos-csúszós téli napokon nem a legpraktikusabb darab a magas, vékony sarkú lábbeli, ám, ha inkább autóval közlekedsz, egy ilyen megoldással bármikor nőies, elegáns szintre emelheted az öltözékedet. Idén a hosszú szárú kialakítások viszik a prímet, melyek csodásan uralják az összképet, ha előbukkannak a kabát takarásából.

Kép: Christian Vierig/Getty Images.

 

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A tömbsarkú, magas szárú csizmák szintén népszerűek az aktuális téli szezonban. A hatvanas-hetvenes évek kedvelt fazonjai éppúgy jelen vannak a kínálatban, mint a korai kétezres évek feltűnő darabjai.

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A magas sarkú verziók könnyedén idomulnak a nőies, szoknyás összeállításokhoz, ám szűkebb szabású nadrággal kombinálva úgyszintén fokozzák az utcai stílus eleganciáját.

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Egy csipetnyi csillogás

A cipő vagy csizma lehet a megjelenés éke, amit csak fokoznak a csillogó részletekkel ellátott lábbelik. A fémes részletek, csatok, strasszok remekül feldobják még a legegyszerűbb fekete kiegészítőt is. A kötött pulóverek, mellények, kardigánok mellett szinte váratlanul robban be a képbe egy látványosabb csizma, és pont a fényes textúrájával ad új lendületet a megszokott, kissé már egyhangú szetteknek,

Kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Platformok mindenhol

Nyáron a platformos szandálok, cipők hódítottak, a téli szezont pedig a vastag talpú csizmák uralják. Lapos talpú és magasított, oszlopsarkú verziókban egyaránt kapható platformos megoldás. Bőrnadrággal és sikkes oversize pulóverrel kifejezetten menő lesz az összkép, de a retró hangulatú szoknyákhoz éppúgy jól passzolnak az efféle vastag talpú téli csizmák.

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Vadnyugati stílus

A westerncsizmákat mindenki ismeri, hiszen alkalmanként felbukkannak a divat folytonos körforgásában. A vagány, sokszor kicsit vagabond stílusú fazonok nem csak a virágos ruhákkal mutatnak jól. Bőrhatású ruhákkal, farmerral úgyszintén variálhatod őket. A vadnyugati hatású lábbelik azonban kevésbé béleltek, ezzel számolnod kell. Legtöbbjük hamar átnedvesedik, ezért érdemes szárazabb, enyhébb napokon bevállalni, illetve vastag, kötött zoknival viselni.

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Vagány motoros

A fűzős, csatos, szegecses csizmák sem új keletűek, hiszen a motoros fazon évek óta felbukkan az őszi-téli felhozatalban. Most sem hiányozhat az egyik legkényelmesebb, legsokoldalúbb fazon.

Képek: Jeremy Moeller, Christian Vierig/Getty Images.

 

Szinte bármivel viselheted, a lezserebb egészruháknak, kötött pulóvereknek és az elegáns nadrágoknak is remek kiegészítései lehetnek a téli szivacsbéléssel ellátott, motoros stílusú csizmák. Leginkább a kilencvenes évekre jellemző divatjegyekhez kötődnek, de bátran keverheted az eltérő stílusokat.

Képek: Jeremy Moeller, Christian Vierig/Getty Images.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images. 

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés