Az idei szezon uralkodó divatelemei a különféle mintázatok, amelyek a vidám színkavalkádnak köszönhetően nagyszerűen illeszkednek a nyárias palettához. A jól ismert printek mellett felbukkan az egzotikus kasmírminta, ami óriási kedvencnek számított a hetvenes években.

hirdetés

Az utóbbi években leginkább az egyszínű ruhakreációk uralták a divatot, és a természetes tónusok voltak a legnépszerűbbek. Bár a bézs és rokonárnyalatai valóban rendkívül letisztulttá tudják tenni a megjelenést, mégsem tartogatnak túl sok izgalmat. Ezzel szemben a vidám árnyalatok pezsgést visznek az összeállításba.

Nemcsak az élénk és vibráló színek bukkantak fel a kínálatban, hanem apránként visszaszivárogtak a minták is. A jól ismert virágmintás és kockás anyagok mellett a hetvenes évek feltűnő motívumai éppúgy megjelentek, amelyek pompás színkavalkádot teremtenek. A hatalmas csíkok, karikák a szivárvány összes árnyalatát felvonultatják, és nagyszerűen harmonizálnak a visszafogottabb, semlegesebb tónusokkal.

A kasmírminta idén nem hiányozhat a nyári ruhákról

A hetvenes évek divatja nem vetette meg az eklektikusságot. A diszkókorszak csillogása mellett jól megfértek a bohém, egzotikus és népies elemek, melyek nem csak a hippistílus sajátjai voltak. A kendőkre jellemző paisley mintázat hamar rákerült blúzokra, ingruhákra, szoknyákra is, de a kiegészítők sem maradtak ki a sorból.

A színes csíkok és a gigantikus virágok mellett a legnagyobb népszerűséggel egyértelműen a kasmírminta – más néven paisley – rendelkezett. A perzsa eredetű motívum egy rövid időre visszatért a kétezres évek elején, ám amikor a színtobzódás alábbhagyott, visszavonult a háttérbe.

A tavaszi divat újramelegítette a közkedvelt mintát, ami az utóbbi években csak a klasszikus sálkendőkön volt megtalálható. A kifutókat ellepte a kasmírminta, ami üdítő változatosságot jelent az elmúlt évek egyhangúságához képest.

 

A bohém print az apró kiegészítőkön továbbra is felbukkan, emellett a nőies egészruhákat, a lezser anyagból készült pantallókat és a selyem hatású ingeket színesíti jelenlétével.

 

A hetvenes évek kedvenc overalljai nem maradhatnak ki a nyári divatból, és természetesen ezeket is díszítheti a kasmírminta. A klasszikus cseppforma mellett megjelenhetnek a virágokkal és más mintázatokkal megbolondított variációk. A teljes szerelést beborító paisley elsőre merésznek tűnhet, ám a tónusok harmóniájával finomíthatsz az összhatáson.

 

A mintás, színes nadrágok ismét visszatértek, így akár a pantallót is díszítheti a kasmírminta. Ha nem szeretnél túlságosan feltűnő szerelést, akkor a hasonló tónusú darabokat keresd. Ez a rózsaszín szerelés egyszerre bohém és nőies.

 

A kasmírminta keveredhet más printekkel, például könnyen házasítható virágmintával. A patchwork darabokon úgyszintén sokszor megtalálható, így ezekkel is érdemes kísérletezni.

 

Ha csak finoman adagolnád a kasmírmintát, akkor kezdd egy táskával, vagy kendővel, amelyet egyszerűen a retikülödre köthetsz. Már ez az apróság is képes feldobni az egyszerűbb szereléseket. A színek játékával ebben az esetben is sokat javíthatsz a megjelenéseden.

 

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

Képek a cikkben: Edward Berthelot, Streetstyleshooters, Naomi Rahim, Christian Vierig, Daniele Venturelli, Jacopo Raule, Jeremy Moeller / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés