A lábszárig érő halásznadrág újra toplistás darab a divatban, ami sokféle nőies stílusvariációt megenged. Ám némi hátránnyal is rendelkezik, hiszen, ha óvatlanul válogatod össze a fazonokat, könnyen úgy festhetsz, mint aki kinőtte a gatyáját. Adunk néhány tippet, hogy kerüld el ezt a baklövést!

hirdetés

A 2020-as nyári divat számos opciót kínál azok számára is, akik nem szeretik rövid sortokban mutogatni a lábaikat. A térdig érő bermudák és az A-vonalú, hosszított fazonú rövidgatyók mellett a lábszárig érő halásznadrágok éppúgy szóba jöhetnek, melyek kellemesen lengék, illetve sokoldalúan kihasználhatóak.

Az Audrey Hepburn által kedvelt capri nadrágoknál valamivel rövidebb, szellősebb szabások kerülnek előtérbe idén, melyek finoman karcsúsítják a derék vonalát.

A nyár slágerdarabja a sokrétű halásznadrág: ettől lesz igazán nőies!

A halásznadrág kényelmes átmenet a bermudák és a bokavillantós fazonok között, ami a most divatos enyhén bővülő szabással előnyösen formálja az alakot. Viszont ahhoz, hogy megtartsa pozitív tulajdonságait, nem árt, ha tisztában vagy az alkati adottságaiddal.

Bár a széles csípőt és a vastag combokat jótékonyan leplezik az A-vonalú kreációk, az alacsony termetűek lábait kíméletlenül összenyomhatják. Az ormótlan edzőcipőket nem ildomos összeterelni a lábszárközépig érő halásznadrágokkal, de ugyanígy felejtősek a vastag bokát hangsúlyozó szalagpántos szandálok.

Az átlátszó papucspánt és az enyhén megemelt sarok máris magasabbnak láttatja viselőjét, és ehhez a nyakba köthető top is hozzájárul, mely felfelé húzza a tekintetet.

Persze, a lapos talpú lábbelik sem tilosak, de érdemes inkább a keresztpántos topánokat, vagy a keskenyebb orrú loafereket, balerinacipellőket előnyben részesíteni. A vastagabb talpú dandy cipők közül úgyszintén a lábfej körvonalát követő, csinosabb darabokra essen a választásod, melyek optikailag nem rövidítik meg a lábakat a szélességükkel.

Előny, ha a nadrág magas derekú, és megkötővel, vagy övvel hangsúlyozza a derékívet.

A monokróm öltözék nyújtja az alakot, de ugyanezt teszi a letisztult színritmusú szett is, mely mellőzi a mintákat és a feltűnő elemeket.

Az egyenes fazonú, klasszikus halásznadrágok szűkített blézerrel is jól mutatnak, sőt, gond nélkül beültethetőek az üzletasszonyos stílusba.

A bővülő nadrágszabásokat nem szerencsés lezser, széles lebernyegekkel összeboronálni, az egyenes vonalú, hosszított blézer azonban optikailag megnyújtja a test vonalát és keskenyíti a csípőt.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés