A térdnadrág a kétezres évek elején hódított. A levágott fazon egyik kifutóról sem hiányozhatott, a hírességek pedig annyira rákaptak, hogy még a vörös szőnyegen is viselték. Ez a nadrágszabás pár évig az elfeledett trendek között szunnyadt, ám most ismét fellobbant a népszerűsége.

hirdetés

A térdnadrág nem számít újdonságnak, már az ötvenes években is divatosnak számított ez a fazon. Közel áll a capri nadrághoz, ami kicsit hosszabb szárral rendelkezik. Rendkívül népszerű volt, hiszen a lábszárra rátapadó pantalló megkönnyítette a mozgást, és még biciklizni is lehetett benne. A felkapottságának ez volt az egyik oka, a másik pedig az, hogy csodásan kirajzolta a nőies vonalakat. Ugyanakkor szemérmes darab, nem mutatja meg a combokat, mégis ideális nyári viselet.

A praktikus nadrágfazon a kétezres évek elején ismét felült a divatkörhintára, szinte minden nőnek felbukkant a ruhatárában, hiszen finom átmenetet képezett a bermuda és a hosszú szárú fazonok között. A nyári szezonok egyik kedvenc pantallójává vált, és a népszerűsége éveken keresztül töretlen volt. A fiatal hírességek annyira imádták a sikkes fazont, hogy még a vörös szőnyeges eseményekre is ebben érkeztek.

Ám hamar kifulladt az ígéretes irányzat, és a térdnél elvágott nadrágok helyét átvették a capri fazonok, a rövidnadrágok és a bermudák. A térdnadrág csak az edzőruhák között bukkant fel, hiszen a kényelmes anyagból készült darabok megkönnyítik a mozgást, és megfelelően illeszkednek a testre.

A térdnadrág a nyári szezon legkedveltebb darabja lesz

Idén azonban újult erővel térnek vissza a porondra a klasszikus térdvonalig érő nadrágszabások. A nosztalgikus fazon Bella Hadidot is megihlette, szinte elsőként próbálta ki a trendet. A 24 éves manöken imádja a retró fazonokat, sokszor láthattuk már a nyolcvanas-kilencvenes évek slágerkreációban. Úgy látszik, a kétezres évek elején divatosnak számító térdnadrágok könnyen belopták magukat a szívébe. Bella egy kétrészes szettben villantotta meg az ikonikus darabot, és valóságos trendhullámot indított el a mintás együttesével.

A térdnadrág idén elhagyja az edzőtermet, és megjelenik az utcai divatban. Az egyszerű kreáció manapság már bármilyen anyagból készülhet, a sportos fazonú darabokat lazán kombinálhatod edzőcipővel vagy lezser pulóverrel. A meglepő stílusmixekben úgyszintén jól mutat, ezért bátran keverheted a különféle divatelemeket.

 

A blézer a tavaszi szezon egyik elmaradhatatlan darabja, ami a térdnadrággal is prímán muzsikál. Variálhatod edzőcipővel vagy magassarkúval, és a különféle színekkel, mintákkal egyaránt játszadozhatsz.

 

A hasvillantós felsőrészek sem maradhatnak ki a sorból, így csak még vagányabbá válik a nosztalgikus fazon. Ha elegánsabb összhatást szeretnél, akkor blézerrel vagy nőies fazonú vékony kabáttal koronázhatod meg az összeállításodat.

 

A streccses kreációk mellett a farmerból vagy vászonanyagból varrt darabok is megjelentek. Ezeket úgyszintén könnyedén variálhatod, a csinos felsőrészek és az ingek sem maradhatnak ki a nőies összképből.

 

Az elegáns darabokkal is megállja a helyét a térdnadrág, érdemes a magas derkú fazonokat keresned, amelyek kiemelik a derékvonalat, és optikailag karcsúsítják az alakot.

 

Monokróm szettben szintén elsütheted a rövidke pantallót, a fekete letisztultsága mellett megjelenhetnek a vidámabb színek, amelyek nem hiányozhatnak a tavaszi szerelésekből. Ha igazán friss összeállítást szeretnél, akkor egy övtáskával teheted izgalmassá a letisztult darabokat.

 

Kiemelt kép: Christian Vierig / Getty Images. 

Képek a cikkben: Jeremy Moeller,  Arturo Holmes, Edward Berthelot, Matthew Sperzel / Getty Images. 

  • Megosztás: