A kevesebb, több elvét nem minden területen tartja szem előtt a divat, például, ha gyöngyökről és selyemről van szó, egyszerűen nem bír megálljt parancsolni!

hirdetés

A Chanel és a Dolce & Gabbana gyöngymániáját, a Versace kendőimádatát, és a Gucci extravaganciáját veszi alapul az a retró irányzat, mely a különféle divatkorszakokra jellemző díszítőelemeket gyúrja egybe. Az összhang nőies, de azt a legjobb indulattal sem lehet ráfogni, hogy finom és letisztult.

A gyöngykavalkád idén felhívja a kiegészítőkre a figyelmet. Mindenhol megjelenhetnek a csodaszép gyöngyök: ruhára, táskára varrva, csaton, hajgumin, ékszeren, sőt, még a mellényt, melltartót is helyettesíthetik.

A gyöngyöt természetesen letisztult, visszafogott öltözékbe is be lehet ültetni, de a mennyiséggel nem muszáj fukarkodni.

A selyemanyag idén kulcsfontosságú a divatban: a lenge szaténszoknyák és selyemruhák óriási népszerűségre tettek szert, de a kendőket sem kell a fiókba dobni.

A szeszélyes tavaszi időjárás erős széllel és esővel is megvicceli az embert, olyankor pedig jól jöhet egy nyaksálként viselt, vagy hajra kötött kendő. A festett selyemkendők elképesztően nőiesek, és sokféleképpen, például hajba, táskafülre kötve is viselhetőek idén.

Bár a nyári szezon előtt állunk, a flitter nem tér nyugovóra, rákerül a partiruhákra, szoknyákra, kiegészítőkre. A flittert illik csínján adagolni az utcai öltözékbe, ám éjszakai bulikon bátran bevethető.

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés