A csinos divatblogger bebizonyítja, hogy az egyszerű, mégis színes olasz stílus ötven felett sem hat túlzóan, alaposan felrázza a mindennapi megjelenést. Nem finomkodik a színekkel és a mintákkal sem.

hirdetés

Noha alapvetően a francia stílus elemei a legnépszerűbbek manapság, az olasz divat legalább olyan nagy múlttal rendelkezik. Miközben számos luxusdivatháza akad az országnak, az olaszos megjelenés mégsem terjedt el olyan szinten, mint a párizsi sikk. Ennek talán az az oka, hogy a francia hölgyek a visszafogott eleganciát kedvelik, míg az olaszok a fazonokat és a színeket egyaránt merészebben kombinálják.

Ma már ötven év felett sem számít megosztónak a menő stílusmixekkel megalapozott öltözködés és vibráló, mintás holmikból felépített ruhatár. Bár a közvéleményben még nem szűntek meg teljesen azok a konvencionális korlátok, amelyek szerint bizonyos kor felett akadnak tiltólistás darabok, valamint a merész árnyalatokat sem árt hanyagolni, az olasz hölgyek ezzel egyáltalán nem értenek egyet. A csinos blogger, Rita Palazzi rendszerint bebizonyítja, hogy a trendek nem korhoz vannak kötve. Előszeretettel próbálja ki a legütősebb darabokat, miközben a gyönyörű színekről és motívumokról sem hajlandó lemondani.

Olasz stílus ötven felett: ilyen egy izgalmas, vibrálóan nőies ruhatár

Minták, színek, izgalmas stíluskombinációk és a legtrendibb fazonok. Az olasz stílus nem finomkodik, s pláne nem foglalkozik az életkorral. Az olasz nők harminc, negyven, ötven és hatvan év felett ugyanúgy önkifejezésre, az egyediség hangsúlyozására használják a divatot. Merészségükből érdemes ihletet és inspirációt meríteni, ugyanis a változatos, vibráló külső nem csak fiatalító hatással bír, de a nőiesség és a vonzerő megélésében éppúgy segít.

A gyönyörű blogger, Rita Palazzi elmúlt ötven, de ez a tény egyáltalán nem befolyásolja az öltözködését vagy a kreativitását. Az életkor számára csupán egy szám, az összehangolt, mégis roppant izgalmas stílusával mutatja meg személyiségének színeit. Bár sokak szerint a ruhák csak jönnek-mennek a ruhatárban, valójában nagyban meghatározzák azt, hogy az ember hogyan érzi magát a bőrében. Egy vidám, fiatalító és sikkes stíluskombináció nem csak a megjelenést, a belső világot és a magabiztosságot éppúgy felpezsdíti.

Az olasz hölgyek zseniális divatérzékkel rendelkeznek, mesterien tudják beilleszteni a legújabb trendeket a saját ruhatárukba, gyakorlatilag mindent a saját ízlésükre és személyiségükre formálnak. Az összhatás éppen ettől lesz egyedi és izgalmas, miközben a szettekben abszolút felfedezhetők a legfontosabb aktuális divatrészletek és stíluselemek.

Habár vannak, akik szerint ötven év felett a színek és a minták soknak, túlzónak és erőltetettnek hatnak, a blogger bátran veti be az olasz stílus egyik alapszabályát. A merészebb tónusok felrázzák az unalmas, egyhangú megjelenést, a megfelelő szettben pedig abszolút fiatalító, frissítő hatással bírnak.

Tavasszal még inkább érdemes kísérletezni a divatpaletta legszebb árnyalataival, ugyanis ilyenkor a természettel és a hangulattal egyaránt harmonizálhat a vidám megjelenés. Rita nem tolja túl a színeket, ízlésesen és átgondoltan illeszti be őket az összeállításokba.

A legmenőbb trendek ötven felett sem hiányozhatnak a ruhatárból, az olasz stílus soha nem hagyja figyelmen kívül a hullámzó divatot. A csinos blogger bátran kombinálja a ruhákat egyszerű sportcipővel, remek érzékkel vegyíti a vagány, a sportos és a nőies elemeket.

A játékos, határozott olasz megjelenés titka egyértelműen a magabiztos divatérzékben keresendő. Egy kis trükközéssel és merészséggel könnyedén elsajátítható a recept, amely garantáltan feldobja az unalmas megjelenést!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés