Minden szezonban változnak a népszerű divatszínek, a divatos blogger pedig sikkes szettek segítségével mutatja meg, hogy mely árnyalatok népszerűek most az ötven felett járó hölgyek körében. Mesés tónusok teszik izgalmassá a repertoárt!

hirdetés

A divatszínek palettáját általában egy teljes évre szokták megjósolni, azonban az utcai trendekben abszolút érzékelhető a szezonváltás is, ami bizony a népszerű árnyalatokra szintén jelentős hatást gyakorol. Ha egy kicsit jobban belegondolunk, a téli időszakban a többség hajlamos sötétebb, feketés-szürkés szettekben elindulni otthonról, miközben az élénk ruhadarabok a szekrény mélyén búslakodnak egészen a tél végéig.

A gyönyörű divatszínek ráadásul nem csupán a trendek változására és az időjárásra érzékenyek, általában a különböző korosztályok más és más tónusokat részesítenek előnyben. Bár nincsenek olyan színek, amelyek bizonyos kor felett tiltólistásak lennének, mégis megfigyelhető, hogy az ötven felett járó hölgyek körében sokszor egészen más tónusok kerülnek előtérbe.

A divatos blogger folyamatosan nyomon követi a trendek alakulását, a sikkes megjelenést soha nem bízza a véletlenre. Nem csupán a fazonokkal és a ruhaanyagokkal éri el, hogy az egyszerűbb téli szettek egy kicsit izgalmasabb hatást keltsenek, a színekkel is zseniálisan trükközik. Remek érzékkel csempészi bele a menő trendszíneket a nőies összeállításokba.

Nyilván, azt is figyelembe kell venni, hogy kinek milyen intenzitású árnyalatok állnak jól, és a meleg, vagy inkább a hideg tartományból érdemes-e válogatni. Ehhez a bőrtónust mindenképp érdemes alapul venni. Ugyanaz a divatszín egyeseket fáradtnak, sápadtnak mutathat, míg másoknak ideális lehet. Ám egy-egy színnek többféle árnyalata van: világosabb, sötétebb, vibrálóbb, dominánsabb és semlegesebb, pasztellesebb változatai egyaránt létezhetnek. Célszerű kitapasztalni a különbséget, hogy melyik áll jobban, sőt, az is megeshet, hogy egy egész színcsalád előnytelen valaki számára. A paletta azonban nagyon széles, bőven van miből válogatni!

Ezek most a legnépszerűbb divatszínek ötven év felett

Mustár

A mustársárga egy igencsak megosztó árnyalat, ráadásul a legtöbben inkább az őszi szezonban helyeznek fókuszt az okkeres sárga tónusra. Bár valóban a hulló falevelek hangulatához passzol a leginkább, a téli időszakban sem érdemes teljesen mellőzni ezt a gyönyörű, vibráló, mégis visszafogott színt.

Önmagában egy kissé fáradt hatást kelt, ezért célszerű olyan árnyalatokkal kombinálni, amelyek mellett határozottan erőre kap. Az ötven feletti blogger leginkább az őszi-téli szezon egyik kedvencével, a szürkével párosítja a mustársárgát. Ez a kombó rendkívül sikkes, elegáns hatást kelt, miközben látványosan feldobja a hétköznapi szettek kisugárzását.

Bordó

A bordó nincs olyan élénk és vad, mint a klasszikus piros, mégis magában hordozza ugyanazt a vonzerőt és nőiességet. Az elmúlt időszakban elképesztően népszerűvé vált, különösen a negyven, illetve ötven felett járó hölgyek körében lett gyakori választás. Abszolút felturbózza a hétköznapi szetteket, meleg, feltűnő, mégis elegáns és kifinomult összhatást eredményez.

Monokróm szettben elképesztően jól mutat, de a manapság roppant divatos barnával is tökéletesen harmonizál. Az elmúlt hónapokban a bordó és a szürke párosa hódította meg az utcai divatot, a legtöbben erre a kombinációra esküsznek.

Királykék

A kék ruhadarabok mindig magukban hordozzák az eleganciát, a királykék nem véletlenül viseli magán a „király” jelzőt. A kék árnyalatú holmik előkelő, elegáns és sikkes hatást eredményeznek, ráadásul mindezt úgy, hogy nem teszik túlzottan feltűnővé és kirívóvá a mindennapi megjelenést.

Ha más élénkebb árnyalattal kombinálod, valószínűleg harsányabb lesz az összhatás, azonban feketével, szürkével és fehérrel összeboronálva garantáltan visszafogott marad a szett, miközben mégsem unalmas az eredmény.

Méregzöld

A méregzöld komoly, határozott és elegáns, nagyon feldobja a téli szetteket és remekül passzol az aktuális szezon más trendszíneihez is. A barnával és a szürkével egyaránt szuperül harmonizál, könnyedén beilleszthető a nőies, hétköznapi összeállításokba.

Szürke

A szürke kisegér kifejezés miatt sokan unalmasnak és átlagosnak gondolják a szürkét, pedig kifejezetten stílusos és elegáns összhatást eredményez, nem véletlenül szerepel a menő divatszínek repertoárjában. Szépen finomítja az élénk színeket, a szürke mellett minden nőiesebbnek és visszafogottabbnak hat.

Barna

A barnát egyszerűen nem lehet megunni, minden árnyalata divatos a szezonban. A népszerűsége a tavaszi időszakban sem hagy alább, így érdemes a bézses tónusokra építeni a ruhatárat. Könnyedén kombinálható, kellően elegáns és letisztult, ráadásul kifejezetten kortalan, nem csak az ötven feletti hölgyek számára remek opció.

Kiemelt kép: pilardearce/Pilar De Arce/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés