Az idősebb korú divatbloggerek jelenléte azért is fontos a közösségi platformokon, mert eltörlik a régi öltözködési sémákat és sztereotípiákat, illetve rendszerint arra is felhívják a figyelmet, hogy a színes öltözködés nem kor kérdése. Az egyéniség kifejezése 60 év felett sem tilos, hiszen sehol sincs kőbe vésve, hogy a kreatív megjelenés csak a fiatal korosztály kiváltsága.

hirdetés

Az utóbbi években a divatmárkák kifutóit ellepték a fekete kreációk, a legtöbb tervező ugyanis mélyebb tónusú ruhadarabokkal rukkolt elő. Bár a sötét színek elképesztően elegánsak, letisztultak, mégsem érdemes csak ezekre alapozni az egész ruhatárat. Időnként jó döntés a vidámabb színek között keresgélni, hiszen sokszor már egy rózsaszín táska is képes felvillanyozni a megjelenést.

A színes kreációkban rejlő erőt nagyon jól ismeri a hatvanas éveiben járó Dayle Berke, aki már évek óta jelen van az Instagramon. A divatblogerré avanzsált művészeti vezető színpompás összeállításainak köszönhetően tett szert népszerűségre.

Színes öltözködés 60 év felett: nem a harsányság, a vidám nőiesség számít

Dayle rendkívül kreatív személyiség, aki az öltözködésnek is az egyedi oldalát nézi. Számára a ruhák összeválogatása egy érdekes játék, amivel megmutathatja a világnak személyiségét. Mindig is imádta a színes, mintás kreációkat, és ezeket most sem mellőzi.

A divatblogger nem követi szorosan az aktuális trendeket, egyszerűen kedve szerint öltözködik. Imádja a vidám árnyalatokat, amelyektől igazán élénkké válik az arcszíne, és minden szereléséből sugárzik a jókedv.

Természetesen a minták sem maradhatnak ki a szekrényéből: bátran válogat a hetvenes évek ihlette színpompás darabok közül, amelyeket sokszor más printekkel vagy színekkel variál. Bár a színkavalkád rosszul is elsülhetne, Dayle ügyel a színharmóniára, és a szettjeiben mindig megjelenik az egyensúly, és a finom nőiesség.

A vidám ruhakompozíciókat kiegészítőkkel teszi teljessé, ezekből mondhatni, egész gyűjteménye van. Igazán különleges ékszerekkel rendelkezik, a hangsúlyos darabok csak még tovább fokozzák a játékos hangulatot.

Dayle színes megjelenéséből könnyedén elleshetünk pár apró trükköt, hiszen mesterien párosítja a különféle árnyalatokat. A túlságosan vibráló darabok harsányságát semlegesebb tónusokkal ellensúlyozza.

Az idős blogger összeállításai inspirációként szolgálhatnak mindenki számára, hiszen Dayle a legjobb példa arra, hogy mennyire egyszerű színesen öltözködni, harsányság nélkül. Bármelyik korosztály ruhatárában helyet kaphatnak a vidám tónusok, hiszen megfiatalítják a kinézetet, derítik az arcot, és élettel telivé teszik az összhatást.

Természetesen nem muszáj velük túlzásba esni, finoman is adagolhatjuk a színeket, mintákat. Ebben az esetben elegendő, ha csupán egy ruhadarab vonja magára a figyelmet. A színes öltözködés nem függ a kortól, erre a divatblogger a legjobb példa, aki vidám egyéniségének köszönhetően vált elképesztően népszerűvé.

 

Kiemelt kép: Artful City Style / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés