Manapság kifejezetten divatosak a korábban szedett-vettetnek minősített öltözködési stílus, ám egy-egy lezserebb összeállítás nem válik az alak előnyére. Sok népszerű fazonpárosítás nem csak elrejti a sziluettet, hanem a testarányokat is eltolhatja. A hanyagul sikkes megjelenésbe gyakran a szélesítő hatású szettek éppúgy beletartoznak, melyek kényelmesek ugyan, de nem mindig előnyösek viselőik számára.

hirdetés

 

Ezek a lezser, kényelmes darabok önmagukban viselve kifejezetten stílusosak, és még alakromboló hatásuk sincs, ha megfelelően vannak kombinálva. Abban az esetben viszont, ha egymással kerülnek párosításra kifejezetten szélesítik, összenyomják az alakot. Az előnytelen variációk szempontjából teljesen mindegy, ki milyen testalkattal rendelkezik, egyes szabások összeboronálva torzíthatják a csinos vonalakat.

Mamafarmer bő, hosszú kabáttal párosítva

A mom stílusú farmer kifejezetten sikkes darabnak számít már jó ideje. Ez a nadrágfazon alapvetően nem mindenki számára előnytelen, sőt, könnyedén csinossá lehet varázsolni a megfelelő kiegészítőkkel kombinálva. Ám abban az esetben, ha valaki bő, laza kabáttal viseli, jó eséllyel előfordulhat, hogy széthúzza a sziluettet. Ez a páros meglehetősen tömbszerűvé varázsolja a nőies formákat, különösen alacsony termetűek számára kerülendő.

 

Bő csizma és bokavillantó farmer: a szélesítő szettek koronázatlan királynője

Még a magas, vékony lábakkal megáldott nőkkel is kibabrál ez a kombináció. A bő szárú csizmákkal önmagukban nem is lenne probléma, egy harisnyával vagy szűk nadrággal párosítva kifejezetten sikkes megjelenést kölcsönöznek. Azonban a mostanság divatos boka felett elvágott farmerekkel viselve pont a lábszár területét szélesítik.

A vékony lábú nők számára sem feltétlenül előnyös, hiszen aránytalanul vastaggá teszi a lábak alsó részét, míg a combnál továbbra is a karcsú vonalak dominálnak. A csizma vízszintes gyűrődései csak még inkább fokozzák a boka- és vádlierősítő hatást.

 

Rosszul megválasztott szoknya-kabát kombináció

A szoknya viselése télen is megengedett, azonban nagyon sokat számít, hogy milyen kabáttal kombináljuk. Az A vonalban szélesedő, midiruhákat és -szoknyákat érdemes hasonlóan hosszú, vagy derékig érő kabátokkal kombinálni, így jobban érvényesül ugyanis a karcsúsító hatás, és nem tolódnak el a testarányok.

Ha mégis csípővonalban, vagy az alatt végződik a kabátfazon, szerencsésebb, ha derékban húzott vagy megkötős a kialakítása, így nem a legszélesebb vonalakra irányítja majd a figyelmet. A vastag, lezser dzseki itt pont előnytelenül tagolja az alakot, és mivel a ruha a boka felett „vágja el” vízszintes vonalban a lábszárakat, az alsótest optikailag jóval rövidebbnek tűnik.

 

A lezser pulcsi és bő szoknya kombinációja még álcának is tökéletes

Ha valaki takargatni szeretné a testét, és el szeretne bújni öltözéke mögött, annak tökéletes választás a lezser, bő pulóver és a szélesedő szoknya kombinációja. Ebben a párosításban cseppet sem látszanak a nőies vonalak, borzasztóan tömbszerűvé teszi a csinos, formás alakot is. Semmi kétség afelől, hogy elképesztően kényelmes ez a viselet, azonban igencsak összenyomja a testvonalat.

 

Az oversize pulóver és az A vonalban bővülő szoknya akár jól is működhet együtt, egy parányi változtatással. Érdemes magas derekú, lágy esésű, de nem túl vékony anyagú szoknyát választani erre a célra, melybe elöl bele lehet tűrni a pulóvert.

A test vonalát követő garbóval, ami könnyedén betűrhető a szoknya derekába, még egy ilyen merev szoknyafazon is csinosan mutathat. Az utóbbi esetében a monokróm színválasztás is jobban érvényre juttatná alaknyújtó hatását.

Ez a hármas kombináció a legelőnytelenebb szélesítő szettek között is dobogós

A bő pulóver és bő nadrág párosításáról sokan tudják, hogy egyáltalán nem előnyös, bármilyen alkattal rendelkezik az ember lánya. Ha a pulóver hossza túllóg az egyébként egyenes szabású, rövid kabáton, máris életbe lép az alakromboló hatás. Bár ez a szett akár karcsúsító tulajdonsággal is rendelkezhetne, hiszen kizárólag sötét tónusokból áll, a fazonpárosítás erősen elrontja az összképet.

Három nem túl szerencsés vonalban tagolja a testvonalat: a csípőnél, a comboknál, és a boka felett. Ezekből egy vízszintes szabásvonal is elegendő lenne ahhoz, hogy összenyomja a sziluettet, de akkor még prímán korrigálható lenne trükkös részletekkel. Így azonban a teljes szett a nőies formák ellen munkálkodik. Ez a szedett-vetett stílus egyébként nagyon sikkes, kifejezetten lezser és vagány, azonban nem túl alakbarát összeállítás.

 

A pufikabáttal nem árt vigyázni

A pufikabátok a téli szezon közkedvelt darabjai, hiszen melegek, kényelmesek, és idén ráadásul még szuper divatosak is. Nem mindegy azonban, hogy milyen ruhákkal boronáljuk össze őket, ahogy a kabát fazonja sem kevésbé mérvadó. Trottyos, bő nadrággal viselve kifejezetten szélesítheti az alakot, így a „töltött galamb” effektus szinte garantált.

 

Egy karcsúsított vagy csípő felett végződő fazon sokat javíthat a helyzeten még akkor is, ha valaki mégis a bő nadrág mellett döntene. A laza szerelés egyébként kifejezetten mutatós, azonban azzal számolni kell, hogy optikailag szélesít, és vaskosabbnak mutatja viselőjét.

 

Bő nadrág és csizma, pláne ha betűröd

A bő nadrágok egyre inkább átveszik az uralmat a divatvilágban a sokáig szárnyaló szűk fazonú stílus felett, azonban télen kifejezetten nehéz őket megfelelően kombinálni. A bő szárú csizmákba belehúzva garantáltan vastagítják a lábakat. Nem csupán a vádlik, a combok is vastagabbnak tűnnek a lezser anyaghalom hatására. Ezen a helyzeten a lábszárközépig érő csizmafazonok még tovább ronthatnak.

 

Bő kabáttal és oversize pulóverrel megspékelve elkerülhetetlen az alakromboló összhatás, legyen bármilyen vékony vagy magas a szerelés viselője. Ezek a szélesítő hatású szettek most roppant népszerűek a divatbloggerek köreiben, és semmilyen ponton nem mondanak ellent a divatnak,  viszont nem árt számolni azzal, hogy előnytelen megjelenést eredményeznek.

 

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Edward Berthelot/Getty Images.

Cikk képei: Edward Berthelot/Christian Vierig/Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés