Az alacsony termetű nők sokszor nem azt látják viszont a tükörben, amit igazán szeretnének. Ez nem feltétlenül annak tudható be, hogy folyton elégedetlenek lennének az alakjukkal, sokkal inkább a nem megfelelő fazonválasztás vagy a rossz ruhapárosítás szüli a problémát. Az alábbi divattippek segítségével nem csak az alaknyújtó hatás juthat érvényre, hanem a sziluett karcsúsítása éppúgy megvalósulhat.

hirdetés

Szuper egyszerű divattippek, alaknyújtó fazonok

Divatos holmik ide vagy oda, az előnytelen fazonok és rossz szabáspárosítások teljes mértékben elronthatják a megjelenést. Az alacsony termetű nőknek testalkattól függetlenül érdemes átgondolniuk, hogy milyen darabokból épül fel az öltözékük, hiszen, ha bizonyos fazonkialakítások, színsávok vagy anyagmintázatok előnytelenül tagolják a test vonalát, optikailag szélesíthetik, illetve még inkább összenyomhatják az alakot. Egy kis odafigyeléssel, apró trükkökkel azonban könnyen megvalósítható az alaknyújtó hatás.

 

Optikailag nyújtsd a lábaidat

A csípővonalnál elvágott szettek kifejezetten előnytelennek bizonyulnak, ha valaki apró termettel van megáldva. A rövidebb lábakat még inkább hangsúlyozzák a csípőfazonok, a keresztirányú vonal ráadásul a nőies alakot is képes elfedni, a vonzó sziluett megbújik a ruhák alatt.

Egy apró trükk elegendő ahhoz, hogy optikailag hosszabbnak tűnjenek az alsó végtagok. A nadrág hosszán kell változtatni egy kicsit, nem árt magas derekú fazonokat választani, az sem baj, ha a mell alatt végződik, hiszen így pár centit hozzá lehet csalni a lábak hosszához.

Még pár centit lehet csalni, ha nem csupán felfelé nyúlik magasabbra a ruhadarab. Egy magas sarkú cipővel viselve nem probléma, ha a nadrág lejjebb lóg a kelleténél, a sarkak még így is a föld felett tartják majd, ám szemmel láthatóan nyújtani fogja az alakot.

Hangsúlyozd ki a derekad

Egy tuti alaknyújtó, egyben karcsúsító trükk, ha erőteljes hangsúly kerül a derékvonalra. Ez tökéletesen kivitelezhető egy övvel. Bármilyen ruhához, magas derekú nadrághoz vagy szoknyához párosítható egy csinos verzió, de egy oversize zakó szintén nőiesebbé varázsolható vele. Ám nem feltétlenül szükséges pluszeszköz az alaknyújtó hatáshoz. A karcsúsított fazonok, amelyeknek húzott a derékrésze, vagy azok a ruhadarabok, amelyeknél éles színbéli kontraszt látható ezen a területen, mind ezt a benyomást keltik majd.

Passzoljanak a színek

A legtöbb nő törekszik arra, hogy a szetthez választott ruhák színei kellően harmonizáljanak, hiszen ez elengedhetetlen alapeleme a kifinomult, esztétikus megjelenésnek. Ám kifejezetten alaknyújtó hatással bír, ha a cipő nem a felsőrészhez igazodik, inkább a nadrág árnyalatával passzol, amennyire csak lehet. Így gyakorlatilag észrevehetetlen, hogy hol is végződnek a végtagok, ezzel a lábak sokkal hosszabbnak tűnnek. Még jobb, ha az egész összeállítás monokróm tónusokból áll. Ebben az esetben a ruhák tetőtől talpig, akadály nélkül vezetik végig a tekintetet.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés