Az olasz nők elegáns stílusa időtálló divatelemeken alapszik, így mindig és mindenkor hatalmas ihletforrást jelent. A hölgyek szereléseiből csak úgy sugárzik a finom nőiesség, mégis látszik, hogy szinte ösztönösen válogatják össze a különféle darabokat. Természetesen vannak jól bevált trükkjeik, ezeket a darabokat például változatlanul viselik évtizedek óta.

hirdetés

Az olasz nők divat iránti szeretete életszenvedélyükből fakad, és legtöbbször a nagymamakorú hölgyektől is van mit tanulni, ha öltözködésről van szó. Az elmúlt évtizedekben mondhatni, tökélyre fejlesztették a sikkes eleganciát, amelyet erőlködés nélkül jelenítenek meg a mindennapokban.

Az olasz nők stílusa könnyű praktikákon alapszik

Mivel az öltözködésük alapját többnyire egyszerű praktikák jelentik, divatos fortélyaikat könnyű ellesni. Kedvelik az egyszerű színeket és a letisztult szabásvonalakat, valamint mindig odafigyelnek a szettjeik harmóniájára. Az éppen felkapott darabok helyett, az időtálló kreációkat választják, amelyek sokoldalúan kombinálhatóak, és több szezonon keresztül viselhetőek.

Sikkes miniruha

Az olasz nők gyakran viselnek alakkövető kreációkat, amelyekkel kihangsúlyozhatják a nőies vonalaikat. A miniruhák valódi klasszikusok, amelyek nem maradhatnak ki a ruhatárukból. A tavaszi, változékony időben legtöbbször kabáttal variálják az efféle nőies darabokat, míg nyáron kiegészítőkkel teszik még látványosabbá a megjelenésüket.

Különleges blézer

Bár az olasz nők szeretik az egyszerű fazonokat, a különleges kreációkra ők sem mondanak nemet. Az utóbbi időben, egyre több díszítéssel ellátott blézer bukkant fel a kifutókon, és lassan a hétköznapi öltözékbe is beszivárogtak a cicomás zakók. A hatalmas gombokkal kiegészített, mintás felöltők túlzások nélkül teszik színessé az öltözéket. Farmerral vagy csinos ruhával egyaránt kombinálhatod, vagy  feldobhatod velük az egyszerűbb szoknyás szereléseket.

Csinos, kényelmes magassarkú

Az olasz nők a minőség elvét követik, ezért legtöbbször a bőrből készült, egyszerű magassarkúkat választják. A kényelem is fontos számukra, így vásárlás előtt alaposan letesztelik az adott lábbelit. A letisztult cipőket kedvelik, amelyek prímán muzsikálnak elegáns ruhákkal, vagy akár farmerral is összeboronálhatóak.

Nőies lapos talpú cipő

Minden nőnek rendelkeznie kell egy kényelmes, ám mégis csinos lapos talpú cipővel. A megfelelően kiválasztott fazon valódi jolly joker lehet. A mokaszin felújított verziója a szezon nagy kedvence, nem véletlenül. A sokoldalú lábbeli könnyedén variálható, és ideális a rohanós mindennapokra. Házasíthatod ingekkel és jól szabott nadrágokkal, vagy farmerral és kardigánnal.

A tökéletes farmer

A jól megválasztott farmer az olasz nők ruhatárából sem hiányozhat. A szűk szárú fazonok egyre inkább háttérbe szorulnak, és idén az egyenes szárú nadrágok kapják a legtöbb reflektorfényt. A sikkes kreációkat ingekkel és csinos felsőrészekkel teheted igazán izgalmassá.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés