A nyári divat egyik legnépszerűbb darabja a babydoll ruha, amiben nem kell egész nap behúzott hassal feszengeni, viszont kényelmes, lenge szabása ellenére is roppant csinos és sikkes. Ez a fazon az elegáns eseményekhez is jól passzol, de mindennapi viseletként is remekül beültethető az öltözékbe. A hatvanas évek trendhullámaival melegítette újra a divat, nem mellesleg, Ariana Grande egyik nagy kedvence, így tőle is bátran ellesheted a stílusos viselését.

hirdetés

A 27 éves Ariana Grande méltán népszerű stílusikon a fiatalok körében, hiszen jó érzékkel hangsúlyozza nőiességét. Egyszerre lakozik benne a feminin díva és a bájos kislány, ami öltözködésében egyedi harmóniát teremt. Imádja a miniszoknyákat, de a kényelmes kezeslábasra sem mond nemet.

Az általa elhíresült szett, ami egy magasszárú csizmából és egy oversize pulóverből áll, szintén népszerűvé vált, annyira sokakat inspirált a szokatlan összeállítás. Bár a babydoll-fazonú ruhákat nem ő hozta divatba, már régóta – jóval a trendhullám érkezése előtt – viselte ezeket a darabokat.

A babydoll ruha elbűvölő hatást kelt elegáns és hétköznapi szettekben is

Habár láthattunk már Arianán csodás estélyiket is, számunkra mégis a babydoll ruha volt az, amivel leginkább belopta magát a szívünkbe az énekesnő. Ez a fazon az apró termetén tündérien áll, extrém tűsarkakkal megspékelve pedig megkapja azt a csipetnyi szexis beütését is.

A babydoll ruhák az 1940-es évektől kezdve jelen vannak a női ruhaviseletben. Először azonban csak az éjjeli, otthoni viseletek között bukkant fel ez a jellegzetes szabás, többnyire finom anyagú, csipkével díszített hálóingként hordták a nők.

A hatvanas években már számtalan fazonban helyet kapott az öltözködés terén bohém, hippis változataival. Később a kilencvenes években a grunge ágazat vette át, az úgynevezett kinderwhore stílusával, ami egyfajta hanyag eleganciát, nyers hatást keltett.

 

Bár az A-vonalú, térd fölé érő, gyakran fodorral megbolondított szabás nagy múltra tekint vissza, az igazi terepe kétségkívül a hatvanas évek divatja volt. Mivel idén az 1960-as évekből átvett, enyhén hegyes orrú, hátul nyitott, pántos cipők is visszatértek a divat porondjára, nagyon könnyű retró stílusban kombinálni a boltok kínálatában fellelhető, színes babydoll ruhákat.

Egy-két kiegészítővel azonban, könnyedén modern hatásúvá teheted a szetted, ami kimondottan kényelmesnek ígérkezik a meleg nyári napokon. A mell alatt szabott – empire-fazonú – babydoll ruha szellős, kényelmes, és a legtöbb alkaton jól áll, ugyanakkor pofonegyszerű stílusosan viselni.

Napjainkban már teljesen modern, nőies vonalon mozognak a nyári ruhák. Nem kimondottan kirívóak, hiszen nem jellemző rájuk a mély dekoltázs, és mini változataiktól eltekintve, legtöbbször a térdig érnek. Igazi sajátosságuk az A-vonalú szoknyafazon és a mell alatti húzott szabás, ami a telt alkatokon is nagyszerűen mutat.

Kiemelt kép: Andrew Lipovsky/NBC/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés