Az első téli hónap után általában lankadni kezd az öltözködési kedv, és a legtöbb nő megmarad a jól bevált farmer-pulóver kombinációnál, azzal a mottóval, hogy mindegy, csak meleg legyen. Persze, olykor nem könnyű nőies szintre emelni az évszaknak megfelelő rétegeket, de néhány inspiráló ötlettel mindig új színt lehet vinni a megjelenésbe. Egy színes, izgalmas télies öltözék feldobja az ember hangulatát, ráadásul 50 felett sem tilos játékosságot csempészni a szettekbe!

hirdetés

Nem csak az extravagáns húzásoktól válhat különlegessé és sikkessé a megjelenés, hiszen olykor nagyon kevésen múlik a varázs. Egyszer az eleven színek összjátéka, másszor a letisztult összkép harmóniája kelti fel a figyelmet, az pedig teljesen egyénfüggő, hogy kihez melyik stílushangulat áll a legközelebb. Van, aki a komor feketét is úgy tudja viselni, hogy attól eláll a lélegzet, így nagyon nehéz behatárolni azt a vonalat, amin túl egy szett inkább öregíti, semmint felpezsdítené viselőjét.

Teljesen rendjén van, hogy bizonyos kor felett a nők zömét már nem az aktuális trendek, hanem a klasszikus fazonok hozzák lázba, és a kísérletezgetés helyét gyakran a praktikum és funkcionalitás veszi át az öltözködésben.

Ám ez korántsem azt jelenti, hogy az ötven feletti nők ne lennének nyitottak az újdonságokra, csak sokkal megfontoltabban állítják össze a ruhatárukat, mint a fiatalabb korosztály. A sokoldalúságra és a jól kihasználhatóságra törekszenek, amikor összeválogatják a gardróbjuk kulcsdarabjait, télen pedig nyilván, nehezebben áldozzák be a kényelmüket egy-egy hirtelen felkapott trend kedvéért.

Azonban, ez a fajta óvatosság sem zárja ki a játékosság lehetőségét, hiszen – ahogy már korábban láthattunk rá jó pár példát -, az időtálló, klasszikus fazonok remekül összeboronálhatóak az aktuális trendjegyekkel, illetve a letisztultság és a kényelem úgy is megőrizhető, ha nőies stíluselemek dominálnak a szettekben.

Az alábbi ötven feletti nők semmit nem vittek túlzásba, ám színes, harmonikus öltözékeikkel mégis kitűnnek a téli utcaképből. Mindannyian jól balanszíroznak a klasszikus elegancia és a fiatalos, lendületes vagányság ellentétes irányvonalai között.

50 felett is sikkesek: 8 szupernőies télies öltözék, ami cseppet sem unalmas

Ez az olasz hölgy egyszerű csavarral frissítette fel a klasszikus szövetkabátos szettet. A fényes anyagú, színes szoknya beemelésével az egész összkép megváltozott, sokkal élénkebbé és üdébbé vált. Így még ezzel a snassz frizurával is feltűnő jelenség, akire egyszerűen jó ránézni. Ha elég hosszú a szoknya, a terebélyesebb fazon alatt könnyedén elrejthető egy vastagabb termoharisnya, ami nem rontja le a képet, amennyiben hosszú szárú csizma egészíti ki a megjelenést.

Friss és üde ennek a nőnek az öltözéke, pedig csupa egyszerű darab szerepel benne: a konyakszínű bársonynadrág remekül összepasszol az okker árnyalatú teddy kabáttal. Így a klasszikus vonal mellett a friss trend is megjelenik a stílusképben, amit a lila elemek pezsdítenek fel igazán.

Télen lépten-nyomon steppelt kabátokkal futunk össze, nincs ebben a darabban semmi pláne, ám franciás stílusba emelve, egészen nőies összhangot teremt. A piros élénk vibrálása szinte vonzza a tekintetet, de leginkább a gyönyörű sálkendő, a barett sapka, és a kabáthoz passzoló steppelt szoknya teszi egyedivé az öltözéket.

A piros árnyalatok ereje elképesztő, egyszerűen mindent nőiesebbé, élénkebbé varázsolnak, de nem árt óvatosan adagolni őket, mert könnyen harsánnyá, hivalkodóvá tehetik a megjelenést. Kevesen tudják, de a világos okkerbarnák és a natúr fakéreg-színek nagyszerűen összeboronálhatóak a vöröses tónusokkal, mert meghagyják nekik a tündöklést, ugyanakkor kicsit lecsillapítják heves vibrálásukat.

Ez a szett még egy piros dzsekivel sem lenne túlzás, de ugyanígy egy homokszínű szövetkabáttal is tökéletes harmóniát teremtene.

Minden fazon rém egyszerű, visszafogott, és kényelmesen nőies, mégis megragadja az ember figyelmét ez az összeállítás. Elsősorban a színek és az anyagok játéka miatt, melyek izgalmas elegyet alkotnak. A pulóver lágy színe és finom puhasága eleganciát csempész a szettbe, míg a műbőr anyagok felületét a mustárbarna emeli ki gyönyörűen. Hosszú szövetkabáttal, és derékig érő műszőrme bundával egyaránt jól mutathat egy ilyen öltözék.

A meleg rétegezés ilyen elegánsan is történhet, ráadásul itt a színek finom összjátéka éppúgy lehengerlő.

A sportos, meleg dzseki klasszikus fazonokkal kombinálva úgyszintén jól mutat, az egyensúlyról pedig a fekete-sárga színritmus gondoskodik.

A kényelmes, letisztult szett is lehet sikkes, ezt a puha, meleg színharmónia garantálja.

Kiemelt képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés