Jó hír azoknak, akik nem szívlelik a sapkaszezont, hogy idén végre olyan fejfedő tört utat magának a divat élére, amely nem nyomja össze a frizurát, és nem mellesleg, rendkívül bájos. A svájcisapka most kulcsdarabnak számít a kiegészítők között, ráadásul közel állnak hozzá a nőies stílusok.

Talán sok nőben megmaradt belül az a kislány, aki utálja a sapkát, ezért amikor csak teheti, dacosan zsebre vágja. Ám felnőttként már az is világos mindenki számára, hogy a hideg nem tesz jót a fejbőrnek és a hajhagymáknak, ezért, ha másért nem is, a haj egészségéért mégiscsak erőltetni kéne azt a sapkadolgot.

Ezt a fejfedőt imádni fogod: újra divatban a svájcisapka

Ha nem vagy a bojtos sapkák híve, mert nem illenek bele a stílusodba, esetleg durván lelapítják a frizurádat, a svájcisapka trendje kedvedre való lesz.

Ez az oldalra csapott, lapos sapkafazon frufruhoz, hullámos, és rövid hajhoz is ideális, és mindennek a tetejébe pedig, fantasztikusan feldobja az öltözéket.

Nemrég, a francia stílus fellobbanásával került újra előtérbe, és ez a szezon sem akarja elengedni, hiszen roppant sokoldalú tökfedőről van szó, amit érdemes a végletekig kihasználni.

Bár a svájcisapka eredetét nehéz kibogozni, és nemcsak a története fonódik össze a barett sapkával, hanem állítólag a két elnevezés ugyanazt a fazont takarja, abban talán sokan egyetértenek, hogy a katonai múltjára már szinte semmi nem emlékezteti az embert, annyira sikkes és nőies darab.

A svájcisapka nemcsak azért különleges darab, mert számtalan módon felbukkan a divattörténelemben, vagy, mert a festőművészektől kezdve a kőművesekig, mindenki odáig volt érte.

A barett sapka a francia elegancia védjegyévé vált, amit a divattól függetlenül, rengeteg nő igyekszik követni, akár a múltat, akár a jelent nézzük.

Az elmúlt néhány évben újra reflektorfénybe került a francia sikk, mely mára sokrétű irányzattá nőtte ki magát. Ezt a témát a divatbloggerek, a magazinok, és a befolyással bíró divatházak sem tudják megunni: a french girl stílus felbukkant a tavaszi divatfotókon és kollekciókban is, az őszi-téli folytatásban pedig a barett sapkákkal, bob frizurákkal, blézerekkel, valamint a gyöngyös és bőrhatású cuccokkal csúcsosodik ki.

A svájcisapka repertoárja igazán izgalmasra sikeredett idén: a kötött verziók mellett a bőrhatású anyagok a legnépszerűbbek, az elegáns fekete és fehér fejfedők mellett pedig a színesek is szárnyra keltek. A horgolt, a bojtos, a gyöngyös, és a letisztult sapka egyaránt menő, így mindenki rátalálhat az ízlésének megfelelő kreációra.

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés