Noha sokan kizárólag emiatt tartanak tőle, az ősz haj nem feltétlenül öregít, ha nőiesen és sikkesen van tálalva. A megfelelő öltözködési trükkökkel fiatalos és vibráló lehet a megjelenés.

hirdetés

Hosszasan lehetne vitázni arról, hogy az ősz haj öregíti a megjelenést, vagy sem, azonban az esetek többségében abszolút egyénfüggő, hogy a hamvas frizura mennyire passzol a kisugárzáshoz. Sokan az igénytelenséggel állítják párhuzamba a fehéres tincseket, pedig ápolt formában abszolút nőies és sikkes külsőt kölcsönöz, egy fikarcnyit sem von le a vonzerőből. Ahhoz azonban, hogy elkerülhető legyen az öregítő hatás, nem árt szem előtt tartani néhány praktikát. Az öltözködésnek és a sminknek elképesztő ereje van!

A most 62 éves blogger, Lisa Hale divattanácsaival igyekszik segíteni az ötven felett járó hölgyeket abban, hogy miként lehet teljes mértékben megélni a nőiességet, az idő múlásának elfogadásával. Azt vallja, hogy az öregedéstől nem kell félni, nyitottnak kell lenni a változásra. A blogger hihetetlenül önazonos, ugyanis hosszú évek óta vállalja ezüstös tincseit, és esze ágában sincs beszínezni őket. Öltözködésével rendszerint bebizonyítja, hogy az ősz haj egyáltalán nem öregít, csupán néhány apróságra kell figyelni a vibrálóan fiatalos és stílusos megjelenéshez.

Az ősz haj nem öregít, ha trükkösen van tálalva

A színektől felélénkül a kisugárzás

Az idő múlásával sokan száműzik a feltűnő árnyalatokat a ruhatárból, hiszen túlzottan kirívónak tartják őket. Ősz frizura esetén azonban a színekben lapul a karakteres és energikus, vidám megjelenés kulcsa. Érdemes bevetni a merészebb, látványosabb tónusokat is, hiszen a dögös vörös, a különleges pink és az erős sárga egyaránt hozzájárulhat ahhoz, hogy a hamvas tincsek ne dobjanak rá pluszéveket a külcsínre.

Sokszor elegendő csak egy-egy ruhadarab vagy kiegészítő segítségével felturbózni a szett árnyalatát, akár egy blézer vagy nadrág is hozzájárulhat a kortalan megjelenéshez. Bár tény, hogy az ősz tincsek nem mindenkinek állnak jól, ám arról sem szabad megfeledkezni, hogy a semleges hajszín teret enged a személyes stílus megélésének, abszolút átadja az öltözködésnek a reflektorfényt.

A mintás holmik feldobják a kisugárzást

És ha már színek, a gyönyörű mintákról sem feledkezhetünk meg! Persze nem kell a teljes szettet izgalmas motívumokkal tűzdelni, azonban egy-egy egyedi, különleges darab már alaposan felrázza az összhatást, ezáltal elkerülhető az egyhangú stílus. Az ősz haj csak akkor öregít, ha nem stimmelnek a részletek, s a megjelenés nem tükrözi a belülről áradó vonzerőt. A finoman adagolt minták felpezsdítik a küllemet, ráadásul lehetőséget adnak a személyes ízlés megvillantására.

Gyakran nem az ősz haj, hanem a mellé társított fakó, semleges színárnyalatú öltözék a ludas abban, hogy érvényre jut az öregítő hatás ereje. Bizonyos tónusok élénkítik, míg mások fáradtnak mutatják az arcot és lehangolóvá teszik a megjelenést. A mintákban sokféle szín megbújhat, és egy semleges vezértónussal könnyen harmonikussá, ízlésessé lehet tenni az összképet.

Nem kell finomkodni az ékszerekkel és a hajdíszekkel

Az ősz hajszín mellett jól tudnak érvényesülni az élénkebb és a szolidabb árnyalatok, éppen ezért nem kell finomkodni sem az ékszerekkel, sem a hajdíszekkel. Jöhetnek a nagyobb méretű fülbevalók, a feltűnő árnyalatok. Nem lehet túltolni az apró részleteket, ráadásul a jól eltalált koncepció garantáltan segít, hogy a hamvas frizura ne öregítse a megjelenést, sokkal inkább a nőies, finom stílusérzéket teszi hangsúlyossá.

A merész stílus energikusabbá teszi a kisugárzást

Nincsenek olyan ruhadarabok, amelyek bizonyos kor felett tiltólistásak lennének. Habár nem törvényszerű, hogy idősebb korban kezd el őszülni az ember, sokan mégis az öregedés jeleként tekintenek a folyamatra, ezért úgy érzik, a fehér szálakat rejtegetni kell. Ám a kortalan megjelenés titka nem abban rejlik, hogy az idő minden lenyomatát igyekszik eltüntetni magáról az ember. Nem csupán az öltözködésben rejlik a titka, hiszen egyfajta attitűd, aminek érezhető, eleven energiái vannak. A vidám stílus csupán erre erősít rá, ráadásul a karakteres sikk abszolút nem életkorfüggő. Érdemes követni az aktuális trendeket, s bevetni a manapság menő stílusmixeket. Egy-egy merészebb kombináció olyannyira felturbózza a megjelenést, hogy az ősz frizurának esélye sincs lehúzni a nőies energiákat.

Az erősebb sminktől sem kell megijedni

Az öltözködés mellett a smink is sokat nyom a latban. Ötven év felett sokan nem mernek merészebb, feltűnőbb árnyalatokkal trükközni az arcukon, mert attól félnek, hogy a látványos makeup miatt a ráncok, illetve a megereszkedett területek is jobban kirajzolódnak. Pedig egy élénkebb rúzs és friss, üde színekkel operáló szemfestés tökéletes harmóniát tud alkotni az ősz frizurával.

A blogger megmutatta, hogy milyen sokat jelent a jól eltalált smink. Az elegáns, mégis merészebb árnyalatokban játszó makeup mellett egyáltalán nem öregíti az ősz haj.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés