Ha nincs ötleted, mit mivel kombinálj a változékony időben, ezek a stílusos nyárindító szettek inspirációt adhatnak, hiszen remekül felpezsdítik a mindennapi megjelenést, és ötven év felett is igazán praktikusak.

hirdetés

A nyári időszak kezdete még általában a változékony időjárásról szól. Ilyenkor még elöl maradnak a ruhatárban a tavaszi kulcsdarabok, ám szép lassan előkerülnek a szekrényből a kánikulában bevethető lengébb, szellősebb holmik is. A menő stílusmixeknek és az idei trendeknek köszönhetően remekül lehet vegyíteni a szezonális kreációkat, így legyen szó bármilyen stílusról, könnyűszerrel sikkessé válhat a megjelenés. Adunk néhány inspiráló ötletet, amelyekkel egy kicsit izgalmasabbá lehet varázsolni az összképet.

Sikkes, stílusos nyárindító szettek: 50 felett ezek a darabok a legnépszerűbbek

Bermudás kosztümszett

A bermuda egy igencsak megosztó darab, hiszen sokak szerint egyáltalán nem előnyös, de persze sok múlik a fazonválasztáson, illetve azon, hogy milyen darabokkal kombinálja össze az ember. A francia stílus eszköztárában azonban az egyik legkiemelkedőbb nyári kedvenc a 2024-es divat szerint, ezért cseppet sem meglepő, hogy egyre többen vállalják be a mindennapi szettek részeként.

Egy jó kombinációban kifejezetten elegáns és sikkes hatást kelthet, például egy stílusos kosztümszettben szuperül mutat. Ha nőies kiegészítőkkel viseled, nem kell tartanod attól, hogy a maszkulin stílus irányába vinné el a megjelenésedet. Az alakromboló hatása sincs kőbe vésve, bár nem árt ügyesen trükközni a csinos eredményhez.

Rövidnadrágos, papucsos szett

A rövidnadrág és a papucs kombinációja klasszikus nyári viseletnek számít, de sokan hamar ráunnak erre a párosra. Nem feltétlenül kell kapásból lemondani róluk, még a legegyszerűbb, legalapabb fazonok is izgalmassá tehetők. Érdemes őket feltűnő blúzzal kombinálni, de az sem rossz megoldás, ha élénkebb árnyalatok pezsdítik fel a szettet.

A nyár kezdetén még simán beleférnek a hosszú ujjú, légies anyagú felsők, amelyek egy kicsit megtörik a tipikus nyárias összhatást. A többség általában a hosszú nadrág-rövid ujjú póló kombinációra szavaz, ennek a fordítottja azonban sokkal egyedibb összhatást eredményez.

Hosszú szoknya magas sarkú papuccsal

A hosszú szoknyák jó eséllyel már a tavaszi időszakban előkerültek a szekrényből, ám ezúttal nem edzőcipővel, hanem magas sarkú papuccsal érdemes kombinálni őket. A magas sarkú papucsok idén abszolút viszik a prímet a nyári szezonban, elképesztően nőiesek és csinosak, elegánssá varázsolják a legegyszerűbb összeállításokat is.

Nem kell túlgondolni a szetteket, egy ilyen egyszerű, letisztult és stílusos összeállítás kellőképpen felturbózza a megjelenést. Nincs szükség egyedi darabokra, egy szimpla top tökéletesen megfelel a papucsos-szoknyás kombináció mellé.

Overall sportcipővel

A nyár kezdetén az overallok hihetetlenül praktikus viseletnek számítanak. Igazi kulcsdarabjai a szezonnak, ráadásul elképesztően könnyű őket kombinálni, hiszen már önmagukban elviszik a show-t, tulajdonképpen csak a kiegészítőket kell kiválasztani az egyrészes szett mellé.

Az elegánsabb, izgalmasabb fazonokat bátran párosíthatod egyszerű edzőcipővel. Ebben a formában roppant izgalmas hatást kelt a megjelenés, ugyanis a sportos és kifinomult részletek keverednek egymással. A menő stílusmixek hihetetlenül népszerűek idén, kreatív kombinációkat is megengednek.

Élénk és mintás maxiruha

Azt gondolhatnánk, hogy a maxiruhákban rejlő lehetőségek már a tavaszi időszakban kimerültek, ám ez hatalmas tévedés volna. Most jön csak igazán a ruhák időszaka, ráadásul a légies hosszú fazonok a kánikulában is nagyon kényelmesek.

A bővebb, lezserebb szabásokat érdemes övvel szűkíteni, hogy minél nőiesebb és csinosabb legyen a sziluett. Attól függően, hogy milyen kiegészítők társulnak a klasszikus nyári ruha mellé, egészen más fényben tud tetszelegni. A magas sarkú papucsok egy ilyen szetthez is tökéletesen passzolnak.

Selyemszoknyás összeállítás

A csinos kis selyemszoknyák vagy szaténszoknyák nem csak az átmeneti időszakban, hanem nyáron éppúgy kulcsdarabjai lehetnek a nőies ruhatárnak. Ilyenkor sem kell őket parkolópályára helyezni, hiszen abszolút fel tudják rázni a hétköznapi szetteket. Anyagukból adódóan már önmagukban elegánsak és sikkesek, nem is kell túlgondolni a melléjük társított darabokat.

Munkanapokon, de egy fontosabb eseményen, például esküvőn éppúgy bevethető ez a sikkes, kifinomult, mégis egyszerű összeállítás. A kiegészítők variálásával ráadásul számtalan verzió csalogatható elő az alapkombinációból.

Mintás nadrág, élénk színek

Bár egy időre háttérbe szorultak, a régen olyan nagyon kedvelt mintás, színes nadrágok ideje újra eljött! Noha a legtöbben ma már ragaszkodnak a kapszulagardrób egyszerű, könnyedén kombinálható alapdarabjaihoz, néha nem árt beszerezni egy-egy egyedibb, feltűnőbb és különlegesebb holmit.

Egy vibráló, izgalmas összeállítás tökéletes választás a nyári időszakban. Amellett, hogy egyértelműen a viselőjére tereli a reflektorfényt, még fiatalító hatással is bír.

Ezek a nyárindító szettek többféleképpen kombinálhatóak, ötven felett is könnyedén igazíthatók a személyes stílushoz. Akár a lezser, akár a nőiesen elegáns öltözékeket részesíted előnyben, a cikkben felsorolt kulcsdarabok beválhatnak!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés