Fiatalként a nők nagy része szeret kísérletezni, és eltérő stílusokban kipróbálni magát. Ám idővel az ember lánya kitapasztalja, hogy melyek a legideálisabb színek, fazonok, és inkább a jól variálható, időtálló darabokba fekteti a pénzét. Az idősebb hölgyek sokkal megfontoltabban vásárolnak, és nem ülnek fel minden időszakos trendnek, ám ez nem jelenti azt, hogy régimódi lenne a megjelenésük. Ez a blogger megmutatta, hogy a nőies öltözködés hatvan felett sem lehetetlen, sőt!

hirdetés

A fiatal nők nagy része sokszor a trendeket helyezi előtérbe, és sokkal kevésbé hajlandóak az alapdarabokba fektetni. A divathóbortok szerint felépített ruhatár azonban nem mindig meríti ki a praktikusság fogalmát, hiszen a pazarlásnak is teret ad. Idővel, ahogy formálódik, érik a stílusérzék és a praktikumra való igény, inkább a jól variálható ruhákra helyeződik hangsúly. Ez persze nem zárja ki a divatkövetés lehetőségét, sőt, a játékosság éppúgy belecsempészhető az öltözékbe.

Ötven felett a nők nagy része sokkal visszafogottabbá válik, és mellőzi a túlságosan harsány darabokat. Bár a színekkel, mintákkal rendkívül feldobható és megfiatalítható a megjelenés, a bazári hatás elkerülésének érdekében érdemes csínján bánni velük. A letisztult kreációkkal nem lehet mellélőni, és az egyszerű szabásvonalak nőiességet, kifinomultságot csepegtetnek a szerelésbe.

Természetesen az aktuális trendek is megjelenhetnek, hiszen a legtöbb alapdarabbal jó barátságot ápolnak, ám mégsem érdemes csak ezekre támaszkodni. Ez a blogger megmutatta, hogy még bőven hatvan felette is lehet nőies a megjelenés, anélkül, hogy túlzásba vinné az ember a hangsúlyos elemeket. Nagyszerűen építi be az aktuális trendeket az öltözékébe, ami mindig a jól bevált, nőies, örök darabokon nyugszik. Természetesen ezek a kreációk a fiatalabb korosztály számára is ideálisak, hiszen kortalan darabokról van szó.

Hatvan felett az alapdaraboktól lesz nőies az öltözködés

A nőies szabású blézerek kortalan darabnak minősülnek, ezért egyik nő ruhatárából sem hiányozhatnak. Az elegáns zakók megkoronáznak minden összeállítást, ezért hatvan felett is nagyszerűen variálhatóak.

A visszafogott színű ruhadarabokat a különleges szabás teheti egyedivé, ezért kár lenne őket kihagyni a repertoárból.

A jól szabott egészruhák a téli időszakban is jó szolgálatot tesznek, hiszen alaposan felturbózzák a megjelenést!

Az egyenes vonalú kabátok télen is bekerülhetnek az öltözékbe, ha rendelkeznek béléssel. Érdemes gyapjúból készült kreációt választani, és a rétegezésről sem szabad elfeledkezni.

Bár a színes öltözködés megfiatalítja a megjelenést, a fekete sem öregít minden esetben. Fontos odafigyelni az arányokra, és a sötét árnyalatú göncöket világosabb, vagy mintás kreációkkal variálni.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés