Ezek a kánikularuhák és -szettek a nyári hőségben is ízléses, stílusos megjelenést nyújtanak viselőiknek. Nem csak a nagyon mini fazonok jöhetnek szóba, amikor felszökik a hőmérséklet, a lenge anyagokkal és a bővebb szabásokkal egyaránt nőies megjelenést lehet kialakítani, kortól és testalkattól függetlenül. Inspiráló összeállításokat mutatunk, melyekből érdemes ellesni néhány tippet!

hirdetés

A tomboló hőség nagy mértékben beleszólhat az öltözködésbe, és ilyenkor kiváltképp nehéz megőrizni a nőies stílus alapjait, hiszen a rosszul megválasztott anyag és fazon nem csak kényelmetlen lehet, hanem rátapadhat az ember bőrére, és itt-ott átüthetnek a kellemetlen izzadságfoltok.

Ilyenkor ösztönösen mindenki a lengébb darabokat kapja elő a szekrényből, de persze, ha épp nem egy nyaralóövezetben van az ember, érdemes ügyelni arra, hogy a ruha ne pakoljon ki mindent a kirakatba.

Nem könnyű jól eltalálni az arányokat, de nem is lehetetlen. A teltebb testalkatú nők esetében szintén nagy jelentőséggel bír a ruha szabása, de az idősebb hölgyeknek is gondot okoz olykor, hogy milyen kényelmes fazonmegoldásokban őrizhetik meg nőiességüket, anélkül, hogy feszengeniük kellene a merészebb kivágások miatt.

Nőies kánikularuhák és -szettek, mindenféle testalkatra és korosztályra szabva

Az alábbi nők mesterien oldották meg a nyári szettjeik összeállítását. A megjelenésük kialakításánál prioritást élveztek ugyan a lenge, szellős anyagok és a szabad mozgást biztosító szabásvonalak, de a finom nőiességet is szem előtt tartották. A kényelem felértékelődik a meleg napokon, hiszen borzasztóan kellemetlen érzést kelt, ha a ruha bevág, az izzadt bőrhöz tapad, vagy a szorításától levegőt is alig lehet kapni.

Ám amellett, hogy a komfortérzet is megvalósult, még a bővebb, lazább fazonok sem szorították háttérbe a nőies stílusukat. Ezek a szettek és egészruhák nem hatnak slamposan, és a megfelelő szabással az alakot is meg tudják nyújtani.

A lenge szett előnye, hogy átjárja a levegő, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy mindent közszemlére tesz. Szerencsére most számos olyan ruhatípus kering a divatban, amivel ez könnyedén elérhető anélkül, hogy közönséges hatást keltene az öltözék. A sikkes blúzoknak sem kell passzosnak lenniük, a hasítékkal, fodrokkal mozgalmassá tett maxiszoknyák és midiruhák pedig jó szolgálatot tesznek a melegebb napokon.

Az intenzív színek is jól mutatnak a hölgyeken, a szőke és az ősz hajat is sokkal fényesebbnek és világosabbnak mutatják.

Bár a fiatalabb generációknak szánt divatban most a kirívóbb cuccok is fellelhetőek, létezik más alternatíva is a forrónadrágon és a crop topon kívül, így nem muszáj nagy testfelületet fedetlenül hagyni.

A magas és vékony testalkattal rendelkezők bátran bevállalhatják az overallokat, a maxidresszeket és a bokáig érő szoknyákat, melyek csinos, felsliccelt fazonokban kifejezetten kellemes viseletet nyújtanak a hőségben, ráadásul roppant nőiesek.

Az alacsonyabb termetűek, illetve azok, akik nem szívesen viselnek rövid sortot vagy miniszoknyát, egy jól szabott, magasított derekú, bő nadrágban is átvészelhetik a kánikulát, persze nem árt vékony, világos anyagú darabot választani a célra. Továbbá egy nem túl hosszú, maximum lábszárközépig érő szoknya éppúgy megfelelő lehet számukra.

A teltkarcsú alkaton észbontóan mutatnak a mell alatt szabott ruhák, melyek lágy redőzésükkel és hosszabb fazonjukkal ott takarnak, ahol kell, viszont szépen kiemelik a nőiességet. Ezeknek a daraboknak a kényelmességénél már csak a nyárias hangulata kiemelkedőbb. A megfelelő fazonokon túl a karcsúsító, alaknyújtó minták úgyszintén bevethetők.

Telt keblekkel nagyon nagy kihívásnak tűnhet a szolid, visszafogott öltözködés a hőségben, de ez a helyzet sem megoldhatatlan. A csodás kis fehér dresszek és az átlapolt kánikularuhák mindig elegáns hatást keltenek. A V-alakú kivágás és a lenge, bővebb szabású ruhák összjátéka finom hatást kelt, és a mellek felpolcolása nélkül kerül hangsúlyozásra a csinos alak.

Kiemelt kép: frangipane__, caralynmirand, silke2307/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés