Az overall évek óta kirobbanthatatlan a nyári divatból. Ám idén a lezser, kényelmes darabok mellett sokkal erősebb a nőies, karcsúsító fazonok kínálata, melyek elegánsabb vonalvezetésükkel akár az alkalmi ruhatárba is beilleszthetőek. A mindennapi öltözékekben is helyet kaphatnak azok a kreációk, melyek derékhangsúlyos kialakításaikkal szépen formálják az alakot.

hirdetés

Az overall a nyári öltözködés egyik jolly jokere, hiszen megkönnyíti a ruhaválasztást, és a lenge anyagból készült variációk pedig igazán szellősek. Korábban főként a sportos, lezser összeállításokban kapott helyet az egybeszabott nadrágruha, ám az utóbbi időben megszaporodtak a kollekciókban a nőies fazonmegoldások, melyek praktikussági okokból az egészruha helyettesítésére is tökéletesen alkalmasak.

A karcsúsító kreációk sokféle színben, fazonban felbukkannak idén, trükkös szabásaiknak köszönhetően pedig szépen formálják az alakot optikailag. A divatosnak számító overallok nagy része keskenyíti a derekat, és nyújtja az alakot. A derékcsúcsra helyezett ráncolt szabásmegoldások hosszabbnak láttatják a lábakat, illetve slankítják a sziluettet.

Az elegánsabb darabok nagyszerűen kombinálhatóak csinos szandállal vagy szalmatalpú lábbelivel. A megfelelő kiegészítővel variálva az overall megállja a helyét az irodában, így azoknak is ideális választás lehet, akik nem szeretik az egészruhákat. Persze, a fazon sem mindegy, munkamegbeszélésekhez leginkább a visszafogott, kevésbé kivágott, nem nyitott hátú változatok ajánlottak.

Természetesen a lezserebb fazonvariációkról sem érdemes elfeledkezni: a könnyű anyagok ideálisak a nyaralásra, papuccsal és szalmakalappal kombinálva pedig a városi miliőben úgyszintén megállják a helyüket.

A karcsúsító overall a nyári szezon nagy sztárja

Korábban a lábakra szorosan rásimuló overallok számítottak sikkesnek, a nyári melegben azonban a szellősebb kialakítású kreációk felé fordult a figyelem. A bő szárú fazonokhoz derékhangsúlyos vonalvezetés társul, melynek köszönhetően szépen formálják, nyújtják a testet optikailag.

A mell alatt szabott kreációk szépen elrejtik a derék körüli apróbb zsírpárnákat és a kisebb pocakot. Érdemes széles szárú darabot választani, amely egyenes vagy A-vonalával a combokat is slankítja optikailag. A minták most nagy szerepet játszanak a divatban: a függőleges csíkozás kihagyhatatlan klasszikus, ami alaknyújtó hatással rendelkezik.

A V-kivágással kiegészített overallok szépen nyújtják a felsőtestet, a nagyobb melleket úgyszintén formálják. Ezek a fazonok telt alkaton egyaránt jól mutatnak, a derékhangsúlyos szabás ebben az esetben kulcsfontosságú.

A fodros vagy bővebb ujjú fazonok takarják a felkart, miközben csinosabbá teszik a megjelenést.

A felül zárt verziók a hűvösebb napokon lehetnek a legjobb barátaid, hiszen nagyobb felületen fednek, ám mégsem túlságosan melegek.

A lezser fazonvariációk sem maradhatnak ki a sorból, melyek a különféle öveknek, karcsúsító vonalaknak köszönhetően sokkal látványosabbak és nőiesebbek, mint korábban.

A nyári divat az elegáns alkalmakra is tartogat nőies vonalvezetésű kreációkat, melyek jól passzolnak magassarkúhoz. Az elegáns anyagú és fazonú verziók akkor is tökéletes megoldást jelenthetnek, ha esküvőre vagy hivatalos. A vagányabb arák esküvői ruha gyanánt, a nagy napra is bevállalhatják. Idén nem meglepőek a formabontó menyasszonyi ruhák, egy hófehér overallnál pedig aligha találunk különlegesebbet!

 

Kiemelt képek: Juan Naharro Gimenez, Daniel Zuchnik, Christian Vierig/Getty Images.  

  • Megosztás:
hirdetés