A forró nyári napok ugyan megkívánják a lengébb öltözéket, ám a finom stílusodról sem kell lemondanod, a komfortérzés érdekében. A szolid nőiesség, a kényelem és a divatos megjelenés, egyszerre megvalósítható, még az irodában is.

hirdetés

Az idei ruhakollekciók nem spóroltak a hasvillantó felsőkkel, a csípőig felhasított szoknyákkal, és a mélyen dekoltált ruhákkal. Olykor nehéznek tűnik kiszemezgetni közülük azokat cuccokat, amelyek a munkahelyen sem tűnnek kihívónak, mégis kiállják a kánikula próbáját.

Bár kevés helyen van megszabott dresszkód, mely tiltólistára rak bizonyos fazonokat, és a kötetlenebb munkahelyeken még a rövidnadrág is megengedett, azért nem árt finomabbra hangolni a részleteket.

Ha fontos számodra az elegancia és a nőiesség, az alapstílusodat a nyári hőségben is könnyedén követheted. Nincs tiltva sem a szűk szabás, sem az áttetsző blúz, ám a finom összhang érdekében jobb, ha csupán egyetlen darab követi a test vonalát, és az átlátszó felület nem egyenlő a villantással. Nem muszáj persze kiskosztümben sínylődni, hiszen a nőies irányzatok számtalan lehetőséget tartogatnak.

Akár egy szimpla ujjatlan trikót is felvehet az ember lánya, de cseppet sem mindegy, mivel kombinálja. Bármilyen egyszerű darab, remekül mutat egy lenge vászonnadrággal, vagy maxiszoknyával. Kényelmes öltözék, mégis elragadóan nőies, és sokféleképpen dizájnolható.

Egy ilyen szoknyás szettbe nem lehet belekötni. Egyszerre szellős, kánikulabarát, divatos, csinos, és elegáns, illetve lapos talpú cipővel is jól mutat, ha a nagy melegben nem bírod elviselni a magas sarkú szandálokat.

Az ötvenes évek ruhaszabásait érdemes megszívlelni: ahol kell, zártak, ráadásul tündérien bájosak.

A romantikus, bohókás stílus is szóba jöhet, de nem árt jól belőni az arányokat. Itt az öltözék alapvetően letisztult, a kiegészítők azonban vidámságot csempésznek az összképbe.

A lenge overall az egyik legkényelmesebb viselet nyáron. Egy ilyen fazon a munkahelyre is alkalmas.

A midi- és maxiruhák most nagyon divatosak, és a kevésbé kivágott fazonok is megtalálhatóak a kínálatban.

A monokróm szettek szintén népszerűek a szezonban. Egy ilyen öltözék nemcsak szolidan csinos, hanem alaknyújtó hatással bír.

A szellős, felhasított ruha tunikaként is szolgálhat.

Az elegáns blúztopok vidám és szolid öltözékben egyaránt megállják a helyüket.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés