A vastag, nagy téli sál nem csak funkcióját tekintve hasznos, színével, hangsúlyos méretével ugyanis teljesen megváltoztathatja az öltözék hangulatát. A letisztult összeállításokban stíluselemként is működhet, de a harmónia megteremtésében éppúgy szerepet játszhat!

hirdetés

Most, hogy már itt-ott gyülekeznek a hófellegek, és egy kis ízelítőt kaptunk a csípős téli hidegből, a nagy sál elengedhetetlen kiegészítője a meleg szetteknek. Az idei divat szerint minél feltűnőbb a mérete, annál jobb, avagy a túlméretezett pulóverek mellett a hatalmas nyakmelegítők is túllőnek picit a célon.

A divatbloggerek azonban egyből rákaptak a téli trendek nagy poénjára, és összehangolt vagy éppen bohém öltözékeikkel rendre bebizonyítják, hogy a feltűnő oversize sálakkal igencsak változatossá lehet tenni a kabátos megjelenést.

Befutott a nagy téli sál: így lehet még menőbb az öltözéked

A téli szezon legmenőbb kiegészítője a látványosan nagy sál, ami első blikkre viccesnek tűnhet, de meglepően stílusos tud lenni, ha odafigyelsz a részletekre.

Téli kabátból általában két-három darabot tartogat az ember, a hosszabb fazonok hátránya pedig, hogy nagyjából az egész öltözéket eltakarják. Így könnyedén elkaphat az a fajta érzés, hogy túlságosan egyhangú az utcai megjelenésed, még akkor is, ha alkalomadtán cserélgetni tudod a kabátot, vagyis nem mindig ugyanazt a darabot viseled. Tél közepére nagyjából minden kabátos variációt megun az ember, a kiegészítők azonban – mint a sál, sapka, lábbeli és táska – segíthetnek abban, hogy változatosabbá tedd az összképet.

A nagy téli sál igencsak feltűnő darab, akkor is, ha nem élénk, hanem semleges a színe, így abszolút alkalmas arra, hogy feldobd vele a letisztult öltözékeidet, vagy éppen nagyobb hangsúlyt kapjon általa a retró, bohém hangulat, esetleg a vagány stílus.

A hatalmas sáltípusok nem gyömöszölhetők be a kabát alá, tehát eleve fókuszban vannak, ráadásul roppant bájosan variálhatók.

Hogy erős szélben mennyire praktikusak, arról van némi sejtésünk, de most vonatkoztassunk el a hátrányoktól, és koncentráljunk az előnyökre.

Lehet műszőrme, lazán kötött vagy plédszerű anyag, így már a textúrájával képes fellendíteni, izgalmasabbá varázsolni az öltözéket.

Választhatsz feltűnő színt, ami kilóg az összképből és ezzel frissíti fel a megjelenést, esetleg a szerelésed vezértónusához igazíthatod a sál árnyalatát, sőt, bele is simulhat egy neutrális bézs vagy szürke összeállításba.

A csíkos és a plédkockás darab máris nagy favorit, de ha csak a kötött anyag textúrája jelenti a mintázatot, az is sokat dobhat az összhatáson.

Nem árt több oversize sállal felkészülni a télre, amelyek váltogatásával mindig más hangulatot kaphat a hideget kicselező réteges szerelésed.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés