A harisnya kifejezetten csinos és praktikus kiegészítője a nőies öltözködésnek, de sok fejfájással járhat a viselése. Egy-két egyszerű trükk azonban könnyen ki tud minket segíteni, hogy elkerülhessük a bosszantó helyzeteket, és hosszabb élettartamú lehessen az anyag.

hirdetés

A legtöbb nő jó párszor megtapasztalta már életében, hogy a harisnya mennyire gyorsan fogyó kellék. Bár nyáron ritkábban kerül kézbe a csinos kiegészítő, amint megérkezik az őszi hideg, egyből szembetűnővé válik a hiánya, pláne, ha minden második alkalommal felszalad a kedvenc holmink szála.

Egyszerű trükk, amivel ellenállóbb lesz a harisnya

Ahhoz, hogy a harisnyát ne kelljen havi vagy heti szinten újonnan megvásárolni, elég egy nagyon szimpla trükköt bevetni. Ezzel a praktikával a mindennapos külső mechanikai hatások kevésbé károsítják a finom ruhadarabot, mondhatni, megedződik.

 

A trükk annyiból áll, hogy fagyasztóba kell helyezni a harisnyát, ugyanis az anyag lehűlése és jegelése megelőzi, hogy az hamar tönkremenjen. Ahhoz, hogy hatásos legyen az eljárás, be kell vizezni a holmit, majd ki kell nyomkodni belőle a felesleges nedvességet. Ezután érdemes beletenni a harisnyanadrágot egy zacskóba, hogy ne sérüljön, majd egy éjszakára bent hagyni a hűvös fiókban.

A kiegészítő nem sérül, miközben az a hideg környezetből átkerül a meleg levegőre. Éppen ellenkezőleg, az anyag megedződik, hiszen ennek hatására erősebben kapcsolódnak egymáshoz a szálai. Ezt a trükköt elég akár az első viselés előtt egyszer elvégezni, de a sokadik használat után sem tesz kárt benne.

Egy másik hasznos praktika annak az esélyét is lecsökkenti, hogy az erős tapadás hatására keletkezzen lyuk, vagy elpattanjon egy-két szál. Ehhez tanácsos hintőporral enyhén megszórni a lábat vagy a harisnyát, így minimalizálhatod a súrlódás mértékét és a szakadások esélyét.

 

Miután biztonságban van a kényes anyag, már csak a legpraktikusabb viselési technikákat érdemes elsajátítani, melyekben a harisnya kulcsponti szerepet foglal el. Ezeket a tippeket szépen összefoglalta egy vlogger a videójában, hogy megkönnyítse vele a nők mindennapjait.

Hasznos praktikák, ha gyakran viselsz harisnyát ősszel

Sokan rajonganak a fekete üvegszálas harisnyákért. A mínusz fokokat azonban igencsak nehezen lehet átvészelni egy hajszálvékony réteggel a lábakon. Ebben segít az, ha beszerzel egy vastag és sűrű szövésű harisnyát is, méghozzá a bőröddel nagyjából megegyező árnyalatban. Utóbbi a füstös hatású darab alá véve láthatatlanul tart majd melegen.

A divatos őszi pulóver akkor mutat a legnőiesebben, ha kissé betűröd a nadrágba deréktájon. Ugyanezt szoknyával olykor nehezebben lehet elérni, de a harisnyába belegyűrve stabilabb hatás érhető el.

Bár a szóban forgó kiegészítő a nyúlékonyságáról híres, még a megfelelő méretet választva is gyakran tapasztalható az a bosszantó probléma, hogy az ülepénél lecsúszik. Erre úgy készülhetsz fel, hogy egy plusz, feszes fehérneműt veszel fel rá, ami meggátolja, hogy elmozduljon a holmi. Szimpla body viselésével is megoldható, hogy többé ne csúszkáljon le az anyag.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés