A hosszú szoknyák elképesztően látványosak, légiesek és nőiesek lehetnek, ha megfelelő darabokkal kerülnek párosításra. Számos nő számára azonban feladja a leckét ez a fazon, hiszen az általában lábszárközépig érő darabok önmagukban nem kifejezetten mutatósak. Sokan amiatt nem veszik meg ezeket a csodás, szemet gyönyörködtető ruhákat, mert szélesítik, tömbszerűvé teszik az alakot. Könnyedén előnyös is lehet, csupán a megfelelő kiegészítőket kell megtalálni hozzá.

hirdetés

A hosszú szoknya előnyös alakot varázsol, ha ezekre odafigyelsz

A lábközépig érő szoknya pont a legelőnytelenebb részen vágja el a lábszárat, így még a vékony, hosszú végtagokkal megáldott nők alakját is szélesítheti. Optikailag lehet azonban csalni egy kicsit a lábak hosszán. Egy magasabb szárú csizma tökéletes választás a nőies maxiszoknya mellé. Ez a kombináció szemmel láthatóan nyújtja az alakot.

 

Nem csak a nőies hosszú szoknya divatos a szezonban, a kötött pulóverek is teret hódítottak maguknak a piacon az elmúlt években. Az oversize darabok különösen közkedveltnek számítanak annak ellenére, hogy cseppet sem emelik ki az alakot. A kettő kombinációja előnytelen lehet akkor, ha a túlméretezett pulóver csak lezseren hullik rá a szoknyára.

Ám a nőies vonalakat könnyedén kiemeli, ha a pulcsit a maxiszoknyába betűrve viseljük. Ebben az esetben teljesen arányos lesz az elosztás, jó helyen vágja el az alakot. A felső, illetve alsó részen is bővebb összképet tökéletesen ellensúlyozza és megtöri a derék karcsúsága. Ezt a hatást tovább fokozhatod egy vastag övvel, így még filigránabb hatást kelt a sziluett optikailag.

Télen nagy fejtörést okozhat, hogy a hosszú szoknyát mégis milyen kabáttal érdemes viselni. Egyetlen megoldás van arra, hogy ne mutasson előnytelenül a nőies darab az utcán sem: a kabát hossza érjen le a szoknya aljáig. Egy középhosszú fazonnal garantált a tömbszerű, alaktalan forma. Ha a kabát karcsúsított, máris sikkes lesz a megjelenés. Az ilyen fazonok szépen kiemelik az alak vonalait, miközben kifinomult külsőt kölcsönöznek.

A divatblogger, Lydia Tomlinson videóban szemléltette, hogy mivel érdemes viselni a hosszú szoknyát annak érdekében, hogy ne szélesítse az alakot, és igazán nőies legyen.

A nyáron nők milliói által imádott hosszú szoknyáról télen sem kell lemondani, a kötött pulóverekkel, csizmákkal, egyenes szabású kabátokkal egyaránt jól mutat. A megfelelő darabokkal párosítva kifejezetten nőies, kifinomult és előnyös hatást kölcsönöz.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés