A magas szárú csizma ideje nem csak a téli zimankóban jön el, már az átmeneti időszakban is meg lehet sétáltatni a trendi kis darabokat, amikor még langymeleg napsugarak keverednek a falevélreptető, hűvös őszi széllel.

hirdetés

A hosszú szárú csizma általában a nagykabátokkal együtt kerül elő, de az idei divatirányzatok változtatnak ezen a bevett szokáson. Az átmeneti, béleletlen fazonok esős napokon is jó szolgálatot tehetnek, ráadásul nagyon jól passzolnak a nőies és retró stílusú öltözékekhez.

A magas sarkú verziókat most körömcipő helyett viselik az influenszerek, méghozzá olyan szettekben, melyekben a hosszabb csizmafazonokkal nagy hangsúly kerül a lábak megnyújtására. Nem kell bonyolult optikai trükkökre gondolni, egy monokróm öltözékben például, ez a hatás mindenképp érvényesül. A lábszártakaró csizmák rengeteg lehetőséggel kecsegtetnek, szépen megalapozható velük a változatos őszi öltözködés.

8 igazán nőies verzióban a magas szárú csizma

Enyhébb időben blézerrel, kardigánnal, pulóverrel és pelerinnel lehet helyettesíteni a kabátokat, ami eleve könnyedebbé teszi a csizmás összeállításokat.

A háromnegyedes culotte farmereknek most jött el igazán az ideje, melyek hosszú szárú, magas sarkú csizmával kombinálva sokkal csinosabbak, mint edzőcipő mellé társítva. Az előbbi formában például, kevésbé nyomják össze a lábakat.

Ultranőies, és egyben kényelmes ez a poncsóval összeboronált öltözék. A velúrhatású csizma finom árnyalata több helyen visszaköszön, ezzel gyönyörűen megalapozza a harmonikus színritmust, mely megtámogatja az alaknyújtó hatást.

A fekete monokróm szettet a drapp blézer és a barna táska dobja fel igazán. Ebben az őszi megjelenésben úgyszintén remekül működik a magas szárú csizma, melynek letisztult westernfazonja egy csipetnyi vagánysággal fűszerezi meg az összképet.

Gyönyörű ez a ruhás összeállítás, melyben a különböző minták is jól működnek együtt. A barna szín a vezérfonal, ami összetartja, és kerek egésszé kovácsolja az eltérő elemeket. A nyárias ruha még bátran előkerülhet melegebb napokon, viszont érdemes csizmával, pelerinnel, vagy blézerrel ősziesebbé tenni.

Egyszerűen imádnivaló ez a vidám, retró hangulatú összeállítás, ami még egy esős hétfőt is képes lenne bearanyozni. Ha sok semleges színű darab sorakozik az őszi ruhatárban, érdemes beszerezni egy élénk tónusú csizmát, amivel minden szett remekül feldobható.

A most divatos bőrhatású és farmeranyagú overallok szintén izgalmasabbá teszik a réteges öltözködést. Egy ilyen kezeslábas fazonnal a hosszú szárú csizma is jól mutat. Sőt, nőiesebbé teszi az összképet.

Pelerin, kalap, és egy vadító csizma – egy ilyen öltözék az egész napot megkoronázza, ráadásul rendkívül kényelmes viselet. Apró trükk, de roppant stílusossá teszi a megjelenést, ha a rúzs színe harmonizál a csizmáéval, vagy a ruhadarabok mintázatával.

A magas szárú csizma tökéletesen passzol a szűk farmerhez, még a snassz megjelenést is képes nőies szintre emelni. Érdemes játszadozni ezzel a lábbelivel, hiszen rendkívül sokoldalúan variálható, különösen az átmeneti időszakban. Ballonkabáttal, blézerrel, oversize pulóverrel, bőrdzsekivel kombinálva egyaránt tökéletes összhangot teremt.

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés