Ötven felett a divatot és az ízlésesen finom, nőies megjelenést talán egy kicsit nehezebb összefésülni, hiszen az üzletek kínálata meglehetősen eklektikus. Egy jól szabott blézer nagy segítség lehet a tavaszi ruhatár kialakításában, hiszen jól variálható, örök darab.

hirdetés

Bár a divat ma már nem szab korhatárokat – vagyis nincsenek szabályok arra vonatkozóan, hogy ez vagy az a ruhakreáció hány éves korig viselhető – mégis sok nő tanácstalan a divatüzletek ömlesztett kínálatát látva.

Igaz, nem feltétlenül kell, hogy így legyen, de a legtöbb nő stílusa finomodik, szelídül, letisztul az évek előrehaladásával, és negyven felett néhányan már inkább célirányosan, illetve tudatosan vásárolnak.

A nőies megjelenés  nem zárja ki a fiatalosan lezser, kényelmes öltözékeket, viszont érthető, ha ötven felett sokan már kerülik a feltűnő divatjegyeket, mert bizonytalanok azzal kapcsolatban, hogy mi az, ami még belefér a vagány, divatos kategóriába, és mi számít nevetséges túlzásnak.

Sajnos nincs irányadó recept az arányokat illetően, minden azon múlik, mit bír el az alkat és a személyiség, illetve mennyire önazonos a szett, amit viselünk. Ez kortól függetlenül igaz, tehát nincs olyan küszöb, amit átlépve már jobban oda kell figyelni az összhangra.

A tavaszi ruhatár aduásza a blézer: 50 felett így divatos

A blézer kortalan, örökzöld darab, ami elképesztő változatossággal viselhető. Ötven felett sem csak a feszes kiskosztüm tartozéka lehet, egyaránt érdemes kijátszani a sportosan elegáns, és a lezser, vagány oldalát. A nőies stílus alapruhatárából nem hiányozhat a blézer, mely feltűnő divatelemként is jól működik egy letisztult szettben, ugyanakkor balanszként sem utolsó, ha a kiegészítők kirívó extravaganciáját finom, letisztult színharmóniával szeretnénk ellensúlyozni.

Ebben az öltözékben a kiegészítők dominálnak, minden más visszafogott és egyszerű. A vastag öv a karcsú derékra irányítja a figyelmet, ami roppant nőiessé teszi a megjelenést.

A garbó szinte adja magát ebben a szezonban, nagyon divatos, és a színes darabok élénkebbé teszik az arcot. Ebben a színritmusban a bézs blézer a balanszírozó darab, így a vibráló tónusú garbó és cipellő sem tűnik harsánynak. Az egész öltözék nagyon rendezett benyomást kelt, miközben, friss, fiatalos, és trendi.

A nadrágkosztüm unalmas viselet, vagy mégsem? Nem, ha ilyen színpárok derítik a látványt! A fazonok is lényegesek, hogy igazán menő legyen az összeállítás.

Klasszikus fekete-fehér irodai öltözék, egy kis csavarral. A kockás lábbeli a meglepetés erejével hat, ezáltal felpezsdíti a letisztult megjelenést.

A fekete blézer mintás blúzzal és bézs nadrággal is tökéletes. A színritmus nagyon fontos, ha kontrasztos, sötét-világos összeállításról van szó. A fekete szín visszaköszön a blúz alapszínében, és a csizmában, ami keretbe foglalja ezt a kis vidám, tavaszi szettet.

A túlméretezett szabású nadrágkosztüm hanyag lezserségét nőies divatkiegészítők finomítják. Csak az öv, a szandál, és a nyaklánc hangsúlyos.

A háromnegyedes szárú, culotte fazonú farmerekre is bátran le lehet csapni, mert kortól függetlenül divatosak. Tavasszal hosszú szárú csizmával és blézerrel a legcsinosabb.

Ebben az elegáns szettben a mintás harisnya jelenti a csavart, ami a kockás blézert sem üti, hiszen az alapszíneik megegyeznek. Itt is a fazonok és a színárnyalatok harmóniája teremt összhangot.

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés