Ahogy az lenni szokott, a virágminta ismét előkerül tavasszal, ám idén a divat központi elemévé avanzsál, így még a dzseki és a blézer is kap egy kis ízelítőt a trendhullámból.

hirdetés

A virágminta évről évre menetrendszerűen befut tavasszal, de most minden eddiginél szélesebb körben szövi át a trendeket, ennek köszönhetően meghatározó díszítőeleme az idei kollekcióknak. Nemcsak a lenge ruhákon és szoknyákon jelennek meg a színes-szövevényes motívumok, hanem a kiegészítőktől kezdve az ékszereken át egészen a parfümökig ível a virágmánia.

A rózsa most ismétlődő motívumként jelenik meg, háromdimenziós díszítésként és print formájában egyaránt felbukkan az idei divatban, sőt, a virágminta fellendülésével a dzseki és a blézer színesebb stílust kap idén. Az efféle kreációk a letisztult fazonok ellenpólusaként törnek maguknak utat a trendek között, vagyis nem egyeduralkodók lesznek, hanem inkább egy rétegirányzat tagjai.

A virágminta igencsak megszalad idén: a dzseki és a blézer is átalakul

A virágos motívumok felfutásával a szimpla dzsekik és blézerek is stílusújításon esnek át, persze, megmaradnak az eddig megszokott alapdarabok, viszont mellettük befutnak a rózsával díszített, valamint a szirom- és levélmintákkal beborított megoldások.

Max Mara 2024-es tavaszi-nyári kollekció. Képek: Daniele Venturelli/Wirelmage, Victor VIRGILE/Gamma-Rapho/Getty Images.

 

A Max Mara tavaszi-nyári kollekciójában gyönyörű példát láthatunk erre, a rövid fazonú kis dzsekin remekül mutatnak a virágok sziluettjei.

A rózsamintás blézer romantikája sem tűnik soknak vagy giccsesnek, hófehér alapon abszolút elegáns hatást keltenek a zöld levelek és a vörös szirmok.

Képek: Jeremy Moeller, Edward Berthelot/Getty Images.

 

A dzsekikre és blézerekre feltűzött textilvirág trendje máris futótűzként terjed, akinek nincs ilyen a kabátkáján, az kitűzőt használ.

Képek: Monica Schipper, Pietro S. D’Aprano/Getty Images.

 

Művészien kidolgozott motívumokra is számíthatunk, de stilizált formában éppúgy megjelenhetnek a virágalapú mintázatok.

Kép: Valentina Frugiuele/Getty Images.

 

A pasztellszínű virágoskertekből, a patchwork takarók mintázatából, a porcelánfestészetből, valamint a virágos ágyneműhuzatok színkavalkádjából is ihletet merített a divat, így igazán sokféle printtel találkozhatunk.

Bár a virágminta most bármire rákerülhet a hajcsattól kezdve a fehérneműn át a táskáig, a dzseki és a blézer háza táján hoz igazán nagy fellendülést.

Kiemelt kép: Daniele Venturelli/Wirelmage/Getty Images.

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés