Ezek az egyszerű öltözködési trükkök rejlenek a francia nők múlhatatlan eleganciája mögött. Mindig sikkesek, pedig nem gondolják túl a mindennapi szettjeiket.

hirdetés

A francia nők megjelenése mindig kifogástalan, az idő múlásával sem mondanak le a sikkes eleganciáról. A legtöbben akár fél órán át is képesek a tükör előtt álldogálni reggelente, mert legtöbbször bizonytalanok abban, hogy valóban harmonizálnak-e egymással az apró részletek. A francia stílust követő hölgyek trükkjeivel sokkal egyszerűbbé válik a mindennapi öltözködés, negyven felett egyszerű praktikákat vetnek be a nőies, elegáns összkép megteremtéséhez.

Öltözködési trükkök a francia nők ruhatárából

Egyszerűség

Mégis, miben jelenthet megoldást az egyszerűség, ha a nőies, sikkes megjelenéshez vezető öltözködési trükkökről van szó? A francia nők többsége tényleg nem gondolja túl a dolgokat, leginkább az egyszerű, letisztult összeállításokban hisznek. Imádják a klasszikus kulcsdarabokat, a ruhatáruk számos időtálló darabot tartalmaz, amelyek bármikor bármilyen alkalommal magabiztosan bevethetők.

Természetesen nem mellőzik az aktuális trendeket, sőt, rendszerint figyelemmel kísérik a divat változását, azonban a megjelenésüket mindig a klasszikus fazonokra építik. Az új hullámos darabok leginkább a részletekben jelennek meg egy francia hölgyemény ruhatárban, a szettek alapját a jól bevált holmik adják. Jól kombinálható, egymáshoz tökéletesen passzoló ruhadarabokat válogatnak össze, amelyek nemcsak praktikusak, de rendkívül nőiesek is. Ilyenek például a blézerek, az elegáns anyagú nadrágok, a fehér ingek, a kardigánok vagy a tavaszi szezonban a sikkes ballonkabát is.

Minőség a mennyiséggel szemben

Vannak, akik abszolút a mennyiségre utaznak a ruhatár összeállításakor, hiszen a bőséges otthoni repertoár izgalmas megjelenést ígér. Ezt a francia nők sem vitatják, azonban negyven felett abszolút a minőséget részesítik előnyben a mennyiséggel szemben. Inkább kevesebb holmit vásárolnak, ám azokat minőségi verzióban szerzik be. Egyrészt a jó minőségű ruhadarabok sokkal időtállóbbak, másrészt pedig egy szép anyagú blúz vagy nadrág sokkal elegánsabb, sikkesebb megjelenést kölcsönöz a viselőjének, mint egy silányabb, olcsóbb verzió.

De akkor hogy tudnak mindig változatosan és izgalmasan öltözködni? A titok a kapszulagardrób kialakításában rejlik. Nem kell sok ruhát tárolni otthon, a lényeg, hogy minden darab passzoljon egymáshoz.

 

Egységes kisugárzás

A francia nők általában a letisztult szetteket szeretik, ám nem mondanak le a színekről és a mintákról sem. A feltűnőbb darabok esetén is elmondható azonban, hogy abszolút az egyszerűségre törekednek. Ha mintás kreációt viselnek, kizárólag egyetlen mintára hagyatkoznak. Ez nem jelenti azt, hogy egyetlen pöttyös holmi fér bele a hétköznapi szettbe, a pöttyös minta több részletben is megjelenhet az összeállításban, azonban nem vegyítik kockással vagy csíkossal az alapmotívumot.

A színekkel kapcsolatban ugyanez a helyzet. A merészebb árnyalatokkal is szívesen kísérleteznek, azonban általában egyetlen palettát alkalmaznak a szett összeállításakor. Nem keverik a tónusokat, ezáltal az összkép vidám, sikkes, mégis letisztult hatást kelt.

Apró részletek

A francia sikk alapja, hogy a legapróbb részletekig meg van tervezve a szett, mégsem tűnik erőltetettnek vagy mesterkéltnek. A francia hölgyek közül sokan odafigyelnek arra, hogy a különböző stíluselemek illeszkedjenek egymáshoz, sőt, gyakran éppen az aprócska kiegészítőkkel teszik különlegesebbé, egyedibbé és változatosabbá a megjelenésüket.

Az ékszerekkel például szívesen trükköznek. A nyaklánc, a karkötő és a fülbevaló árnyalata passzol a blézer gombjához vagy a cipő csatjához. Ezen túl gyakran vetik be a finom selyemkendők varázserejét, amelyek tónusukban és mintájukban mindig passzolnak a szett alaphangulatához.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés