A kendő ma már olyan alapvető kiegészítő, ami szinte minden nő szekrényében ott lapul, talán nem is egyféle színben és stílusban. Az is köztudott, hogy elég sokféleképpen cifrázható a viselése, már számos más lehetőséget feldobott a divat azon túl, hogy szimplán nyakba köti az ember.

hirdetés

Az elmúlt években rengeteg alternatívája divatossá vált a kendő viselésének. Díszítheti a frizurát, helyettesítheti az övet, ráköthető a csuklóra vagy a táskára, esetleg lazán vállra dobható.

Ha színeiben és mintázatában jól passzol az öltözékhez, piszkosul meg tudja bolondítani az összképet a sálkendő, ami ráadásul nem is a legdrágább kiegészítő, hiszen nem muszáj a legfinomabb selymet vásárolni belőle ahhoz, hogy igazán nőies és elegáns legyen.

Azt gondolhatnánk, hogy a fent említett sort már nem lehet tovább fokozni, de bizony a kendő sokoldalúsága számtalan módon megmutatkozik. Szinte kimeríthetetlen az ötlettár, hányféle módon lehet a nyakba kötni, sőt, a kisebb kendőcsodákkal a nyakláncaid, cipőid stílusát is felturbózhatod. Mutatjuk, milyen egyszerűen variálhatod ezt a színes anyagdarabot!

Ultrasikkes fordulatot vett a kendő viselése: így még nőiesebb

Egy blézerrel, kis kabátkával csodásan mutat, ha csak úgy hanyagul lóg a kendő a nyak körül. Ebben a szerepében nem feltétlenül a hideg elleni védelmet szolgálja, hanem inkább nőies stíluselem, ami izgalmas mintát vagy színeket csempész az öltözékbe. Nyilván melegebb napokon érdemes így viselni, nem a legszelesebb időben.

Arra is van megoldás, ha unod, hogy folyton elcsúszkál a nyakadban a kendő, nem marad meg lazán odavetve, pláne gyaloglás, mozgás közben. Igazán praktikus és összepasszoló párosítás lesz, ha a vékony kendősálat legombolt gallérú inggel hozod össze, aminek a gallérja alatt simán átvezetheted a színes anyagot. Ehhez érdemes hosszabb kendőt választani. Ha alapvetően letisztult, egyszerű a szetted, a díszsál annál izgalmasabb lehet.

Sokan azért nem kedvelik a csúszós kendőanyagot, mert könnyen kibomlik a nyakból, ami nagyon bosszantó tud lenni, különösen akkor, ha a szél elleni védekezés miatt kapja a nyakába az ember lánya. Nos, erre is van többféle remek megoldás, csomózás helyett próbáld ki ezt az átbújtatós trükköt, melynek lényege, hogy hurkot készítesz a kendővel, és azon vezeted át a maradék anyagot.

Nemcsak egyszerű és célszerű, hanem egyben roppant mutatós ez a praktika, és még lehet tovább cifrázni! Amennyiben teljes értékű kiegészítőként tekintesz a kendőre, ami blézer és kabátka nélkül is tökéletesíti a szetted, ezt a csomózási módszert úgyszintén alkalmazhatod.

Csodás fekete-fehér összhang uralkodik a felvételen látható öltözékben, mely letisztultságában is roppant elegáns. A kendő itt szinte gallérként funkcionál, mint egy blúz zsabós díszítése. Ez az egyetlen feltűnő eleme a megjelenésnek, és tökéletesen vonzza a figyelmet, miközben harmóniát teremt.

Túl hosszú a nyaklánc? Applikáld rá a kendőt, majd azzal kösd meg a nyakadon az ékszert. Ez a módszer elképesztően jól működik, ha az összeállításon belül csak egyetlen kiegészítő kap hangsúlyt, ami úgymond vezéreleme lesz a megjelenésnek. Szuper, ha a kendő színe összecseng az öltözék valamely nagy felületű ruhadarabjával, így sokkal nőiesebb és sikkesebb az összkép.

Imádjuk ezt a turpisságot is! Bármelyik körömcipő vagy balerinatopán masnis fazonná varázsolható, ha fogsz egy kisebb méretű kendőt, amivel úgymond átkötöd a lábujjaidat. Akár egy titokzokni, úgy funkcionál, csak épp a lábbelihez is hozzáad egy pluszdíszítést.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés