Az elmúlt pár évben igencsak sokat javult a mellény renoméja, sőt, 2024-re a divat egyik meghatározó stíluselemévé vált, ami már-már nélkülözhetetlen darabja a ruhatárnak.

hirdetés

Az utóbbi időben a mellény egyre inkább beépült az utcai és elegáns divat kulcsdarabjai közé. Számos fajtája lett újra népszerű, például a férfias öltönymellény átkerült a nők ruhatárába, a retró kötött, irha és pufi darabok pedig visszatértek a köztudatba.

A mellények tárháza nagyon széles, és jóformán megkerülhetetlenek a trendi kreációk, ha igazán stílusos öltözéket szeretne összeállítani az ember lánya. A háromrészes szettek és kosztümök újragondolásával a kötött és szövetmellények kapnak domináns szerepet a tavaszi divatban. Ez jó hír, hiszen nagyon sokoldalúan viselhetők, ráadásul a snassz szetteket is képesek feldobni.

A mellény lesz a tavaszi divat nagy kedvence: ilyen sokféleképpen viselheted

A kötött és szövetmellények rendkívüli előnyökkel bírnak, például hogy remekül passzolnak a divatos stílusokhoz. Vegyük csak sorba, milyen öltözékek alapjai lehetnek.

A trendi maszkulin stílus mellény nélkül most elképzelhetetlen, a férfiszabású ingekkel kombinálva különösen jól mutatnak az urak ruhatárából átemelt öltönymellények.

A lezser elegancia sokféle variációt megenged, szűk garbóra, farmeringre is felkaphatsz egy mellényt, amit sportzakóval, esetleg nőiesebb szabású blézerrel, pelerinnel, kardigánnal egyaránt stílusosan ki lehet egészíteni.

A férfiasan nőies szettekbe most a nadrágkosztümök is erősen beletartoznak, egy kis gengszteres vagy üzletasszonyos beütést csempészhetsz az öltözékedbe, ha a kosztümmellényt inggel, nyakkendővel viseled.

A vintage stílus szintén sok lehetőséggel szolgál. Idén a nőknél is megjelenik, sőt, erős vonalat képez a dandy style, de ugyanúgy szerepet kaphat a megjelenésben a diáklányos preppy, valamint a vidéki hangulatot megidéző „vadászbáj”.

Érdemes régi filmeket nézegetni, hogy ihletet meríts a korhű kosztümökből.

A kötött mellény a sportos eleganciában és a francia sikkben éppúgy nélkülözhetetlen darab, gondolj csak a Chanel háromrészes bukléanyagú és kötött kosztümjeire!

Az öltönymellényben az a jó, hogy lenge nadrággal, tornacipővel kombinálva ugyancsak mutatós tud lenni, mint tűsarkúval és miniszoknyával összeboronálva. Rengeteg lehetőséget rejt magában a mellény, most csak néhány inspiráló verziót ragadtunk ki a tavaszi divat elképesztően széles stílusválasztékából.

A tavalyi évben felfutott quiet luxury, avagy a csendes luxus idén is népszerű marad, kifinomult stílusába pedig nagyszerűen beleilleszkedik a kosztümmellény. Vetélytársa, a mob wife, mármint a maffiafeleség-trend szintén a luxushangulatra épít, ám sokkal látványosabb elemekkel tarkítja kelléktárát. Egy ilyen szettben az öltönymellény balansz is lehet, amely férfiasságával ellensúlyozza a kirívóbb nőies divatelemeket.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés