Tavasszal visszatér a népszerű retró minta, amely izgalmas lehetőségekkel kecsegtet. A hatvanas évek nagy trendje, a cikcakkban futó motívum nem csak sokszínű változatban kerülhet be az öltözékbe, letisztult, fekete-fehér formában például nem töri meg a visszafogott összképet.

hirdetés

A dizájnos luxuskiegészítőkről ismert Jimmy Choo márka a hatvanas évek stíluselemeit emelte be tavaszi kollekciójába. A fekete-fehér klasszikus párosát izgalmas módon jeleníti meg a 2024-re tervezett cipőkön, táskákon és csizmákon, előrevetítve ezzel a cikcakkban futó csíkok visszatérését.

A retró minta színes és letisztult változatban egyaránt elterjedt volt annak idején, a hatvanas években például a ruhákon, kabátokon, kötött holmikon, sapkákon és csizmákon éppúgy felbukkant. Bár idén nem ez lesz a kulcsmotívum, ami minden formában utat tör magának a divatban, óvatosan adagolva, stílusfűszerként elhintve csodásan belepasszol a képbe.

Fekete-fehér csíkok cikcakkban: ez a retró minta felkapott lesz tavasszal

A virágos, kockás, pöttyös és csíkos anyagok mellett a geometrikus díszítések is befutnak tavasszal, na és persze, az állatmintákat se felejtsük ki a sorból. A most divatos leopárdmintázat mellett a zebracsíkok szintén nagy figyelmet kapnak hamarosan, hiszen számos tavaszi-nyári kollekcióban tűntek fel a szafaristílusú szabások és motívumok.

Megfigyelhető némi párhuzam a zebracsíkos és a cikcakkos mintázat között, hiszen fekete-fehér kombinációban mindkettő tökéletesen illik a letisztult öltözékekhez. Noha nem dúlják fel a visszafogott, szolid összképet, egy kis lendületet visznek bele, ezáltal látványosabbá, izgalmasabbá teszik.

A fekete és a fehér klasszikus párosát már a téli szezonban felfutó trendek is éltették, ám tavasszal, sőt, a következő őszi-téli szezonban úgyszintén kulcselemnek számít majd. A hatvanas évek hangulatát megidéző geometrikus, cikcakkos, illetve sakktáblaszerű minták az erős kontrasztokra építenek.

Ám a cikcakkban futó motívumok nem csak letisztult verzióban kerülnek be a divat vérkeringésébe. Míg a Jimmy Choo tavaszi kiegészítői kifinomultan tálalják a retró mintát, a Missoni visszatér a bohém stílusú változathoz, amely szintén a hatvanas-hetvenes évek divatesszenciáját eleveníti fel. A sokszínű cikcakkos minták főként kötött ruhákon, kardigánokon és mellényeken jelennek meg idén.

A Jimmy Choo kínálatában felbukkanó fekete-fehér cipők és táskák inspirációt adhatnak a tavaszi szettek fűszerezéséhez. Ha belegondolunk, a frizura- és a sminkdivat ugyancsak sokat merít a hatvanas évekből, így akár az egész megjelenést nosztalgikusra lehet hangolni, miközben modern összképet mutat.

Kiemelt kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

Jimmy Choo kampány képei: Stas Komarovski.

  • Megosztás:
hirdetés