Télen a sötét tónusok forgatagában csak ritkán kerülnek elő a  vidám mintázattal ékesített kreációk, a hűvösebb hónapokban már évek óta a kockás különféle változatai bukkannak fel. Ám a tavaszias idő végre előcsalogatja a nőies printeket, amelyek elképesztően színesek és vibrálóak. A divatos minták sora szinte végtelen: megjelenik a hetvenes évekre jellemző karneváli hangulat, és a romantikus virágoktól sem kell elbúcsúznunk.

hirdetés

Az utóbbi években a kockás minta különféle változatai taroltak, ám lassacskán felbukkantak a hatvanas évek stílushangulatát idéző pöttyös darabok. A tavaszi divat ettől sokkal változatosabb, hiszen a romantikus, virágos printek, a franciás csíkok, és a hetvenes években divatossá vált paisley mintázatok színesítik a kínálatot.

Divatos minták a szezonban: vidámsággal bolondítják meg a szetteket

A legnagyobb újdonságot a minták mixelése jelenti, hiszen míg korábban fontos volt a szerelésen belüli egység, addig a szezonban felbukkannak a printeket egybeolvasztó összeállítások. A virágminta például nagyszerűen mutat a csíkossal vagy a pöttyössel, ám a hetvenes éveket megidéző színes, bohém kreációkkal egyaránt remekül összeboronálható.

Természetesen érdemes odafigyelni a szerelésen belüli harmóniára, hiszen enélkül kissé kaotikus, harsány lesz a végeredmény. Az egység legkönnyebben a színek játékával érhető el, fontos, hogy a ruhadarabokban ugyanolyan, vagy hasonló tónusok bukkanjanak fel. Az összeillő párosítások vibrálóvá teszik ugyan a megjelenést, mégis letisztultságot, nőiességet és eleganciát sugallnak.

 

A divatosnak számító minták tárháza szinte végtelen, és jól megférnek egymás mellett a különféle printek. A valódi újdonságot az árnyalatok vibrálása jelenti. Az utóbbi években felkapottak voltak a világosabb tónusok, ám idén a feltűnő árnyalatok közül érdemes mazsolázni. Sokkal nagyobbak lettek a virágminták, a hatalmas motívumokkal díszített kreációk pedig könnyedén az összeállítás központi elemévé válhatnak.

 

Kiemelt kép: Stephane Cardinale – Corbis / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés