A francia nők kifinomult ízlését könnyű felismerni, ahogyan az olasz hölgyek előkelő megjelenését sem nehéz megkülönböztetni a sikkes angol lányokétól. Az európai országokban a letisztultságot továbbra is szem előtt tartják a tervezők, ezzel szemben a japán divat egy színes egyveleg, ami pont a rendezetlenségétől lesz szemet gyönyörködtető látvány.

hirdetés

Japán a csúcstechnológia és a keleti kultúra egyik hazája. Az ország számos különleges értéket teremtett, elég csak a konyhaművészetükre vagy a japán zenékre gondolni. A hagyományokban bővelkedő nemzet számára mindig is fontos volt a megjelenés, erre talán a legjobb példák a gésák. A művészetekben jártas hölgyek öltözködése elképesztően látványos, és színpompás kimonóik múzeumba illő daraboknak számítanak.

A színes stíluskavalkád uralja Tokió utcáit

A japán divat elképesztően sokszínű: a klasszikus, utcai stílus mellett számtalan underground irányzat ütötte fel a fejét az elmúlt években. A japán nők kedvelik a színes, fodros ruhadarabokat, és valóságos hagyománya van a kavaii kultúrának. Az irányzatot követő lányok sokszor iskolai egyenruhára hajazó kreációkat viselnek, amelyeket cuki, gyerekes kiegészítőkkel variálnak.

Emellett a lolita-vonal is felbukkan, ami a viktoriánus kort idézi meg, egy csipetnyi rokokóval fűszerezve. A kilencvenes évekre jellemző nőies elemek a ganguro hölgyek megjelenésében figyelhetőek meg. A fő csapásirányok mellett számos mikrotrend ütötte fel a fejét az utóbbi években, ezeket gyakorta beépítik a szereléseikbe a divatimádók.

 

Az eltérő stílusirányzatok keveredése egy igazán színes elegyet alkot. Természetesen a nemzetközi szinten divatosnak számító fazonok is felbukkannak a japán nagyvárosok utcáin, ezek a darabok csak még tovább árnyalják az egyedi megjelenést. A felkelő nap országában az öltözködés valóban az önkifejezés egyik legnagyobb formája, így a nők rendszerint kedvük szerint válogatják össze a kreációkat.

A nők a frizurájukra és a sminkjükre egyaránt nagyon figyelnek, hiszen a megjelenésük így lesz teljes. A színes stíluskavalkádban jól megférnek egymás mellett az egyes irányzatok, és a fazonokkal is kedvükre kísérleteznek. Bár nálunk nincs ilyen nagy hagyománya a túlzásoknak, mégis csodálattal nézzük a japán nőket, akik elképesztő magabiztossággal tudják viselni a legőrültebb szereléseket!

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés