A fekete szín megítélése gyakran negatív, hiszen egy rakás sztereotípia kapcsolódik hozzá: sokan úgy tartják, sápasztó, komor, öregítő, gyászos árnyalat, ami fáradttá teszi a megjelenést. Szerencsére vannak, akik rácáfolnak erre!

Bár a fekete színnek is megvannak a maga kis negatív tulajdonságai, vagyis akadnak igazságmorzsák a róla alkotott képben, a mai divat nem mumusként tekint rá, inkább az előnyeit hangsúlyozza. Hiszen amellett, hogy roppant stílusos színkombinációkat lehet eszközölni vele, monokróm elképzelésben még alaknyújtó hatással is rendelkezik.

Nagyszerűen példázzák ezt a párizsi divatbemutatókon rendszeresen felbukkanó hölgyemények, akik a fekete nőies eleganciáját, és extravagáns vonásait is jól szemléltetik.

A fekete sikkes oldala

Igaz, könnyen komorrá teheti a megjelenést, ha az öltözéket túlnyomórészt a fekete uralja, de apró kis trükkökkel kombinálva, inkább a vibrálóan nőies oldala jut érvényre. Ha jól használod, a legsötétebb szín határozottságot, könnyedséget, eleganciát, vagy épp belevaló vagányságot sugall, ehhez azonban tudni kell izgalmasan variálni.

Az alábbi nőktől számos stílustippet elleshetsz, a textúrák és fazonok játékától kezdve, a különleges anyagkombinációkon át, a derítő, vidám színfoltokig.

 

Nem muszáj tetőtől talpig feketébe bújnod: ha úgy érzed, fáradttá teszi az arcod, csöpögtess világos, vagy élénk tónusokat az öltözékedbe. Mindezt kiegészítőkkel, nyaksállal, sapkával, vagy ékszerekkel is megteheted, illetve izgalmas színritmust alakíthatsz ki az ismétlődő, sötét-világos kontrasztokkal.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés