A téli szezon lehetőségei kicsit sem szűkösek, csupán a kreativitást kell szabadjára engedni. A réteges öltözködés nagyban hozzájárul a változatos megjelenéshez, vannak bizonyos alapdarabok, amiket gyakorlatilag bármivel lehet sikkesen kombinálni. Egy csinos ing divatosan viselhető elegánsabb, valamint lezserebb párosításban egyaránt, így jól kihasználható eleme lehet egy trendeket követő gardróbnak.

hirdetés

Már rég elmúltak azok az idők, amikor egy inget csupán elegánsabb eseményekre, iskolai ünnepségekre vagy munkahelyre választottak a nők. Manapság elképesztően sikkes a különböző stílusok összeboronálása, így ezt a sokoldalú ruhadarabot úgyszintén érdemes a legmerészebb kiegészítőkkel párosítani.

Ha már a tavaszon jár az eszed, ezt a két egyszerű kombinációt ne felejtsd ki a lehetőségek közül: a farmer farmerral szexisen vagány, a szolid franciás sikkhez pedig nem kell más, mint egy fehér ing és egy blézer. Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Az ingek szabása sem olyan egyhangú, mint régen. Mindenféle fazon, anyag kapható belőlük, kezdve a kifinomult selyemingtől a buggyos ujjú romantikus darabokon át egészen a lezser, oversize darabokig. Örök népszerűségük abban rejlik, hogy a legtrendibb ruhákkal könnyedén kombinálhatók, így a megjelenés garantáltan naprakész lesz.

A hatvanas évek trendjeiből is érdemes ellesni néhány nőies stílusvariációt. Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

A sokoldalú ing divatosan: így variáld a téli és tavaszi szezonban

A legnagyobb klasszikus: pulóver alatt

Ez a párosítás egyszerűen tökéletes, klasszikus és nőies. Az amerikai elit iskolákban domináló preppy stílus alapeleme, így maximálisan tükrözi az eleganciát, miközben játékosságot visz a megjelenésbe. Gyakorlatilag bármilyen pulcsi tökéletes lehet ehhez a kombinációhoz, legyen az kötött, melegítő vagy vékonyabb anyagú felső. A lényeg, hogy a gallér kikandikáljon a felsőrész nyakánál.

A tavaszi divat ászai: kardigán és poncsó

A kardigánok, poncsók szuper kiegészítői az téli és tavaszi szezonnak, hiszen a réteges öltözködést nagyban megkönnyítik. Tipikusan olyan darabok, amiket az ember felkap a hátára, hogy ne fázzon, majd amint beér a fűtött szobába, le is dobhatja magáról.

Ebből adódóan szinte bármivel jól mutatnak. Elegáns stílusú ingekkel kifinomult, nőies külsőt kölcsönöz ez a szett, míg egy lezserebb, oversize fazonnal kombinálva a sikkes lazaság jelképévé válhat a párosítás.

 

Blézer alatt hihetetlenül elegáns

Az elegáns öltözetet megkövetelő események a téli szezonban néha feladják a leckét az öltözködés tekintetében. Sokszor a csinos ruhák nem mutatnak jól az éppen aktuálisan viselt csizmával, vagy a kabát alól lógnak ki annyira, hogy már inkább ciki lesz az összhatás.

Az ilyen esetekre tökéletes megoldás lehet egy rövid szoknya és ing kombinációja, aminek fényét egy csinos szabású blézer még tovább emeli. Egyszerűbb megoldás nadrággal párosítani ezt az összeállítást, hiszen az ing-blézer kettős egy szimpla farmerből is kihozza a maximumot.

Garbó felett lezserebb

Egy laza, mégis figyelmet kérő párosítás a garbó és ing kombinációja. A felső gombokat lógva hagyva kifejezetten sikkes összhatást kelt egy ilyen szerelés. A különlegességét az adja, hogy az elegánsabb anyagú és fazonú darabokat kissé lezserré varázsolja, míg a lezserebb, sportosabb vagy letisztult verziókat nőiessé, trendivé teszi.

Egy ilyen letisztult, monokróm összeállításban a sportos, lezser elemek is nőiessé válnak. Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Vidám, üde színblokkokkal izgalmasabbá teheted a szimpla összeállításokat is. Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Mellénnyel a legsikkesebb

A preppy stílus nem csupán a pulóver-ing párosban jelenhet meg, a manapság igencsak divatos kötött mellények éppúgy tökéletesen passzolnak az amerikai elit egyetemi arculathoz. Az ing önmagában eléggé lenge öltözet lehet télen, így mindenképp ajánlott rétegezni, egy vastagabb felsőrésszel kombinálni.

A mellények szuper lehetőséget kínálnak ehhez, hiszen nem takarják el egy az egyben a csinos, elegáns blúzt, miközben mégis melegítik a hátat és a mellkast. Rengeteg fazon és stílus megtalálható már ezekből a népszerű darabokból, oversize és cuki, falatnyi kreációk egyaránt akadnak. Így roppant változatos megjelenést kölcsönözhetnek.

 

Ujjatlan ruha alatt különleges, így is viselhető az ing divatosan

Az ujjatlan ruhák általában a szekrény mélyén landolnak a melegebb hónapok elmúltával, pedig millió lehetőség rejlik bennük. Ezek a ruhadarabok rendkívül könnyedén párosíthatók különböző felsőrészekkel, ezalól az ing sem kivétel.

Elképesztően különleges, sikkes megjelenést kölcsönöz egy ilyen párosítás, miközben lehetőséget nyújt a gardróbszekrény maximális kihasználására. Egy ilyen szerelés garantáltan feldobja az unalmas téli napokat, de nem árt vastag kardigánnal és harisnyával rétegezni. Egy jó tipp: viselj testhezálló body-t a blúz és a ruha alatt, így melegebb lesz a szetted anélkül, hogy szélesebbnek mutatnának a ruharétegek.

 

Laza nadrággal sportos is lehet

Az otthoni munkavégzés bevezette a divatba a lezser öltözködést, ezek a szerelések felettébb sikkesnek és izgalmasnak bizonyulnak. Ám nem kell unalmasnak és slamposnak lenniük, a merészebb variációk ütnek csak igazán nagyot!

Egy laza melegítőnadrág és oversize ing párosa kifejezetten mutatós lehet, tökéletes viselet a hétvégi bevásárláshoz vagy egy szimpla baráti találkához egyaránt. Érdemes kipróbálni ezeket az elsőre furcsának tűnő verziókat is, hiszen teljesen más érzetet nyújtanak, mint egy vasárnapi húslevessel megpecsételt, agyonmosott melegítőszett.

 

Trükkös gallérok

Sokan nem szeretik a réteges öltözködést, pláne akkor, ha inget kellene begyűrni a pulcsi alá. Egy bővebb ing és szűkebb fazonú felső párosítása esetén valóban kényelmetlen lehet az eredmény, ráadásul cseppet sem mutat jól, ha a redők átütnek a felső anyagon.

Manapság már számos megoldás létezik erre is. A csalafinta gallérok azt a hatást keltik, mintha egy ing lapulna a téli pulcsi alatt, miközben csak egy egyszerű kiegészítő kukucskál ki a nyakrésznél. A megjelenés máris különlegesebb, sikkesebb, miközben ez egy maximálisan kényelmes verzió.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikk képei: Edward Berthelot/Jeremy Moeller/Mathis Wienand/Streetstyleshooters/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés